Česká asociace saunérů ve spolupráci s Institutem MFK

připravila pro podporu zdravého saunování na letošním SaunaFestu moderní, rychlý a jednoduchý způsob testování svalové kondice před a po saunování. Zájemci z řad návštěvníků, soutěžících saunérů i porotců si mohou jednoduše vyzkoušet test aktivace svalů, který používá Metoda MFK®.

Díky vstupnímu svalovému testu zpracovaném v počítačové aplikaci MFK System®  je možné získat obrazový diagnostický pohled na stav vlastní svalové kondice celého těla, svalů, kloubů, páteře i funkčního zatížení vnitřního systému. Následně po absolvování jednoho či několika saunových ceremoniálů je možné si kontrolním testem ověřit účinnost právě proběhlé saunové regenerace. Výstupy celé akce budou publikovány v odborných kruzích v oboru regenerace a wellness.

Metoda MFK® ve Wellness

Terapeut, masér nebo wellnes specialista praktikující ověřený postup masáží nebo cvičení, využívá počítačovou aplikaci MFK Sysem®, která je ve výsledku obrazně řečeno „ asistentem“ odborníka. Jejím cílem je objektivizovat vyšetření pohybového systému a obrazové výsledky funkčních poruch nebo zdraví zprostředkovat nejen sobě, ale i klientovi. Zajímavým prvkem je, že aplikace vyhodnotí aktuální algoritmus stavu jedince, ukáže souhrn aktivních, tedy zdravých částí těla a zároveň i souhrn všech funkčních poruch, které vznikly v důsledku nadměrné zátěže. V saunové regeneraci přináší vyšetření pohybového systému řadu výhod. Díky zobrazení má návštěvník sauny jasný přehled o účinku saunové procedury na jeho zdraví a dokáže si vhodně dávkovat saunové procedury tak, aby byl pohybový a oběhový systém v bezpečí.

MFK System® diagnostika pro každého

Stále více lidí vyhledává prostředí Wellness a sauny . Očekávají relaxaci, prevenci, zmírnění či zbavení se bolesti. Wellness specialisté znají mnoho dovedností z oblasti „SPA“. Poznávají balneologii, potkávají se s psychologií, čerpají pohybové prvky z tělesné výchovy a osvojují si základní praktiky masážních hmatů i praktiky saunového ceremoniálu. Nemají však k dispozici tolik důležité průběžné záznamy funkčního stavu pohybového systému regenerujícího člověka. Nemají diagnostické náhledy a tudíž neznají, v jaké situaci je funkční pohoda osoby, která od něj požaduje wellness způsob ošetření. Aplikace MFK System®, který využívá metoda MFK®, je ideálním partnerem pro poznání historie funkce pohybu, získání diagnostiky svalového aparátu jedince a ujasnění vhodného výběru terapie, lázeňských nebo wellnes procedur či cvičení. Diagnostika ve wellness prostředí se stává neocenitelným nástrojem právě pro ty klienty, kteří vyhledávají nadstandardní péči. Na základě diagnostiky může wellness specialista doporučit vhodnou aplikaci regeneračních procedur. V případě, že wellness pracovník umí pracovat s diagnostickou mapou  v aplikaci MFK System®, dokáže klienta v regeneraci vést vždy správně.

MFK System vede k motivaci

Důležitým posuvným článkem celého procesu ve wellness je motivace obou zúčastněných osob. Protože motivace vede k aktivaci vitální energie a dává jedinci sílu směrovat sebe k vůli, tedy k sobě samému. Pokud je cesta k zodpovědnosti za své vlastní zdraví cesta zpětné vazby, pak je diagnostická mapa v programu MFK System® klíčem k jeho usnadnění. Oba vidí změny, ke kterým dochází v průběhu procedur uplatňovaných ve wellness. Testovaný jedinec pak sám chápe své vlastní tělo, vidí své vlastní přednosti i nedostatky a otevírá si cestu k příležitosti něco změnit. Tato motivace vede člověka k odpovědnosti za sebe a své vlastní zdraví. A to je v oboru wellness a saunování zvlášť podstatná veličina.

Fotografie poskytla Martina Končalová, MFK Centrum - děkujeme.

Česká asociace saunérů ve spolupráci s Institutem MFKČeská asociace saunérů ve spolupráci s Institutem MFK

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka