Češi vezou z ME ve sportovním aerobiku 19 zlatých!

Český tým potvrdil, že je světovou špičkou ve sportovním aerobiku. Z evropského šampionátu, který se konal v nizozemském Dordrechtu, vezou naši domů celkem 19 zlatých a celkově 48 medailí! Dosáhli na nejvíce kovů ze všech 12 zúčastněných zemí.

„Český tým potvrdil svou vedoucí evropskou pozici‎ mezi ženami, trii i fitness týmy. Obrovské množství medailí, zejména v kategoriích kadetů a juniorů, nám dává velké naděje do dalších let. Mezi dospělými vyrostla našim závodníkům velmi kvalitní konkurence z Německa, Belgie, Itálie a samozřejmě z Ruska mezi fitness týmy. Druhá místa našich favoritů Kristýny Zahradníčkové, tria z Fitness studia Louny i Aerobic Dancers Kladno jsou skvělými výsledky a výzvou do dalších závodů. Velká gratulace patří stepovému týmu Oxygen Příbram, Aerobic Junior Clubu Ivany Mrňákové i všem ostatním vítězům,“ říká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Sportovní hala na předměstí Dordrechtu byla ve finálový den zaplněna do posledního místa diváky i závodníky. Nejočekávanější kategorie žen byla ostře sledovaná již od svého základního kola a v ní zejména naše tři zástupkyně Kristýna Zahradníčková, Hana Volfová a Kateřina Smejkalová. I když velká favoritka na nejvyšší post, Kristýna Zahradníčková zajela finále pěkně a plné emocí, na Němku Moniku Zimmermann to bohužel nestačilo. Další boj Kristýnu tedy čeká na mistrovství světa. Hana Volfová, úspěšná bývalá juniorská závodnice, se blýskla perfektní sestavou a udržela si třetí místo až do finále.
V kategorii dospělých získali Češi 12 medailí – zabojoval Oxygen Příbram ve step grande a léta nejúspěšnější fitness aerobik tým Aerobic Dancers Kladno, který skončil na druhém místě.

Titul mistryně Evropy starší juniorské kategorie si odváží Tereza Kudláčková z Aerobic Junior Clubu Ivany Mrňákové, jejíž sestava neměla ani chybičku a provedení bylo na špičkové úrovni. I zde obsadily první místo Rusky jen v kategorii step grande, jinak všechna první místa patřila českým reprezentantům. V juniorech ČR vybojovala 17 medailí.

Nejúspěšnější kategorií však byli rozhodně Kadeti, ve kterých jsme získali 19 medailí! První místa patřila většině českých závodníků až na kategorii step grande, kterou ovládly Rusky.
Úspěch slavila i nová atraktivní kategorie Aerobic group performance, byla na šampionátu poprvé jako Open. Měla hned tři české zástupce a zlatou medaili získaly závodnice z Maniak aerobik Havířov, druhé Fit studio D Praha a třetí Aerobik klub Lady Plzeň.

Češi tímto šampionátem potvrdili roli favorita na mistrovství světa, které se bude konat od 1. do 5. prosince 2015 na karibském ostrově Martinik. Zde jim ještě ovšem mohou zkřížit cestu k obhajobě aerobikové velmoci australští závodníci, kteří se spolu s českou reprezentací, drží na špici světového aerobiku.

 

Fotografie: kredit Jaroslav Appeltauer, zaslala Zuzana Rybářová, děkujeme. Zdroj Český svaz aerobiku, fitness a tance FISAF.cz

 


Češi vezou z ME ve sportovním aerobiku 19 zlatých!Češi vezou z ME ve sportovním aerobiku 19 zlatých!Češi vezou z ME ve sportovním aerobiku 19 zlatých!Češi vezou z ME ve sportovním aerobiku 19 zlatých!Češi vezou z ME ve sportovním aerobiku 19 zlatých!Češi vezou z ME ve sportovním aerobiku 19 zlatých!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka