Ceremoniály v českých saunách

Saunové ceremoniály najdete nejen ve světě, nejčastěji v německých a rakouských wellness provozech a saunových světech, ale také na řadě míst v ČR. Vydejte se s námi vyzkoušet medový saunový ceremoniál, rituál s hrou na tibetské mísy, solný peeling nebo saunový ceremoniál s překvapením. Navštivte sauny, kde vám nabídnou trochu jiný zážitek, kde si saunování opravdu užijete. Poléváním kamenů se zvyšuje vlhkost v prostoru sauny a horký vzduch nad kamny saunér rozhání ručníkem po sauně.

Aquapalace Praha je největším saunovým světem v ČR a nabízí 14 prohříváren. Saunové ceremoniály tu pořádají několikrát denně. Nejoblíbenějším je medový ceremoniál ve 20:30 hodin v malé finské sauně. Oblíbené jsou ceremoniály ve venkovní sauně - ruské baně. Zde dochází při některých ceremoniálech i k použití vlajky - praporu namísto ručníku. Někdy se setkáte s možností použité březových větviček k masáži zad. V parní lázni je poskytován solný peeling, kdy si celé tělo návštěvníci potírají hrubozrnnou solí. Pro ženy jsou určeny speciální procedury s marockým bahnem nebo jogurtem. Pro pány je připraven pivní ceremoniál a oblíbený je i ledový peeling, při němž se v prohřívárně rozdává ledová tříšť k ledovému peelingu. Na závěr některých ceremoniálů dostanou účastníci překvapení v podobě ovoce nebo ledového čaje.

V Aquaparku Olomouc poskytují saunové ceremoniály jen v ve vybraných dnech, nabídka je vždy přehledně připravena na webových stránkách. V listopadu si návštěvníci užili ovocný, pivní, levandulový, solný a bylinný ceremoniál. Mezi speciality patří Kleopatřin ceremoniál s podmáslím a smetanou, čajový ceremoniál s mátou. Ceremoniály probíhají v ceně vstupného do sauny a začínají vždy v 17:00, 17:30, 18:00 a 18:30 hod.

Asian Relax Club na Ostravsku nabízí saunové ceremoniály každé úterý. Jako vonnou esenci zde používají esenciální oleje Panpuri, zejména Essential Oil Meditation. Saunér používá k rozhánění teplého vzduchu vějíře či ručník. Po prvním prohřátí následuje peeling těla (Papaya nebo Jasmine) Panpuri, který pokožku zbaví odumřelé kůže a nádherně provoní. Při druhém a třetím ohřevu je k dispozici med, který pokožku zvláční a zjemní.

Sauna bazénu v Kutné Hoře (TJ Sparta) nabízí také sobotní saunové ceremoniály, běží od 1.10. Vstup na ceremoniál má každý návštěvník sauny po zaplacení běžného vstupného 110,-Kč (bez časového omezení a včetně půjčení prádla), pro důchodce je sleva 10,-Kč,děti do 10 let v doprovodu rodičů 30,-Kč a od 10-15 let platí 80,-Kč. Sauna je společná.

Aquapark Olešná u Frýdku Místku oslavuje letos 5 et od zahájení provozu a také poskytuje pravidelné ceremoniály. V listopadu to byly ceremoniály s lipovým květem, kávové, ledové, borovicové a skořicové.

Wellness hotel Horal ve Velkých Karlovicích má novou velkou finskou saunu Dome a v ní probíhají min. 4x denně saunové ceremoniály. Slavnostní zahájení poskytování saunových ceremoniálů bylo 22.10. u příležitosti druhého ročníku celorepublikové akce Den saunování.

Wellness Hotel Frymburk poskytuje saunové ceremoniály podle rozvrhu od pondělí do pátku:
Po, St, Pá - saunový medový ceremoniál (v 18:00 hod.) a  saunový ceremoniál peelingovou mentolovou solí v solné lázni
Út, Čt- saunový ceremoniál Afroditin lék a saunování při svíčkách.

Saunové ceremoniály se provádí také při pravidelných setkáních naturistů např. v sauně Afrikana Centra Babylon. Ceremoniály mnohdy provádí sám organizátor naturistických akcí a provozovatel serveru Naturista.cz Ivoš Žurek. Oblíbeným ceremoniálem je zde ten s vůní eukalyptu.

Sauna Domino v Brně je dalším místem, kde můžete navštívit saunový ceremoniál. Pomerančová sauna, speciální ceremoniál nazvaný „pryč s rýmou a nachlazením“, medový ceremoniál, solný, Kleopatřin ceremoniál a omlazující kůra, krystalový, ledovo-mentolový, alpský, s masáží nebo speciální procedura s čokoládovým nebo medovým zábalem.


Text Pavel Hofrichter

Sauna v aquaparku OlomoucAsian Relax Clubceremoniál v aquapalace (aufguss, nálev, rituál)sauna v aquapalace čestlicesaunový svět wellness hotel frymburk, lipnoSaunový ceremoniál v Kutné Hoře

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka