Centrum Prahy oživil taneční festival

Centrum Prahy patřilo o víkendu tanci. V pátek večer se v divadle Rokoko konal 4. ročník soutěže profesionálních orientálních tanečnic a skupin. Tato přehlídka obdivuhodných tanečních výkonů odstartovala doprovodný program mezinárodního tanečního festivalu Let´s dance Prague International Festival 2010. Sobota byla tradičně na mezinárodním tanečním Let´s Dance Prague International Festivalu nabitá akcemi.

Otevřená taneční scéna, 2. ročník soutěžní přehlídky skupin flirt dance a večer velkolepá taneční show Gala Oriental, na které se představila řada zahraničních tanečníků a byla věnována 15. výročí výuky orientálního tance v České republice.

Soutěž  byla pestrou ukázkou rozmanitosti orientálního tance a nápaditosti jejích choreografů. Diváci mohli obdivovat i překrásné exotické kostýmy. Mezinárodní porota se rozhodla,
že se v kategorii skupina na třetím místě umístila skupina Raks Sultana (Brno), druhé místo obsadila skupina Shaharazad (Ostrava) a vítězný pohár si odnesla skupina Al Fayyum Dancers (Brno).
Výkony tanečnic posuzovala hvězdná porota složená z renomovaných tanečníků. Maria Aya (Řecko), Aida Nour (Egypt), Yousry Sharif (Egypt/USA) a Serkan Tutar (Turecko/ Belgie) se nakonec
rozhodli udělit v kategorii sólistek třetí místo Atheně Najat (Helmou Halandri, Řecko), na druhém místě se umístila Latifah (Ostrava) a pohár pro vítěze si odnesla Hana Vorlíčková (Praha).

Sobota nabídla účastníkům festivalu nejen Otevřenou taneční scénu, soutěžní přehlídku ve flirt dance, ale také řadu seminářů a samozřejmě vrchol festivalu večerní taneční show Gala Oriental
v divadle ABC. Navzdory chladnému a deštivému počasí se milovníci tance sešli s úderem poledne na Otevřené taneční scéně, kde se v pestré skládance tanečních vystoupení amatérů i profesionálů představilo přes 50 skupin a sólistů. K vidění byl orientální tanec, tribal fusion, zumba, bollywood, tanec se šavlí, afghánský folklórní tanec a atmosféru tradičně doplňoval bazar s tanečními kostýmy, doplňky, ukázka líčení atd.
Podvečer patřil soutěžní přehlídce skupin ve flirt dance, které tančily ve stylovém prostředí divadla Rokoko. Před odbornou porotou, ve složení Viva Vee (Malajsie/UK), Růženka Halamková a profesor Vladimír Smejkal, se utkaly skupiny z celé České republiky. Porota vybrala jako nejlepší skupinu Naughty Girls z Brna. Na druhé příčce se umístila skupina Sweets a třetí místo patřilo pražské formaci Vystrčíme drápky.
Večer už nechyběl žádný milovník orientálního tance v divadle ABC, kde se konala exotická taneční exhibice Gala Oriental, která se nesla ve znamení světových tanečních hvězd. Letošní show předvedla rozmanitost světa orientálního tance v jeho plné šíři. Představil se orientální folklórní tanec, klasický břišní tanec, egyptský tanec, tribal dance a řada dalších stylů.

České publikum mělo již podruhé možnost zhlédnout představení královny tribal dance Rachel Brice (USA), která svými démonickými pohyby zhypnotizovala publikum hned při dvou vystoupeních. Závěr první poloviny programu patřil světoznámé egyptské tanečnici Aidě Nour a nositeli titulu „Male Bellydancer of the World 2008“ - Serkanovi Tutarovi. Tento tanečník sklidil velký úspěch, zejména když při svém posledním tanečním vstupu tančil mezi diváky. Z českých, na festivalu zastoupených tanečních hvězd, se představila Katka Krejčová, Karolina Idrisová, Šárka Martináková a mimo jiné i skupina Matahari Group. Diváci v sále mohli také obdivovat tanečnice z Ukrajiny, Řecka, Srbska a Maďarska.
V programu zazářili i vítězové pátečního 4. ročníku soutěže profesionálních tanečnic a skupin v orientálním tanci - Hanka Vorlíčková z Prahy a skupina Al Fayyum Dancers z Brna.

Za fotografie děkujeme Centru Tance.Odshora: vítězové soutěže profesionálních orientálních tanečnic a skupin, hvězda tribal dance Rachel Brice a foto z otevřené taneční scény.

Centrum Prahy oživil taneční festivalCentrum Prahy oživil taneční festivalCentrum Prahy oživil taneční festivalCentrum Prahy oživil taneční festival

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka