Centrum Babylon slaví 15. narozeniny

Patnáct let, přesně tolik letos oslaví jedna z libereckých dominant - Centrum Babylon. U zrodu jedinečného projektu v České republice byla myšlenka využít prostory staré továrny a vytvořit centrum zábavy pro celou rodinu.

A tak postupně vzniklo nákupní městečko plné malých obchůdků, lunapark s kolotoči, autíčky i divokým býkem, kavárna Královská zahrada, první místa, která návštěvníci mohli navštívit. Čas se ani po patnácti letech nezastavil a neustále přibývají nové možnosti zábavy i relaxace. Dnes už vám jeden den k návštěvě nestačí. Ale nevadí, můžete se přeci ubytovat v hotelu, který je na zábavnou část napojen.

S čím si ale návštěvníci spojují Babylon nejvíce? Přece s aquaparkem. Bazény a skluzavky, čtyři tobogány, romantické jeskyně a divoká řeka, unikátní mořská akvária s mořskou faunou, sauna i pára, a to vše doprovázeno atmosférou antických lázní. Nově je v aquaparku vytvořen saunový svět, jehož součástí je odpočinková zóna s lehátky i posezením a zóna pro saunování, kam je povolen vstup pouze bez plavek. Celá část je oddělena od hluku aquaparkové části, čímž vznikla oáza pro ty, kteří chtějí mít blízko z vody k odpočinku. Ti, co rádi zažívají něco nového a neobvyklého, mohou vyzkoušet chůzi po vodní hladině – aquazorbing. A co dostane aquapark a jeho návštěvníci k narozeninám? Dárek opravdu speciální - úžasnou světelnou show s 3D efekty. Ta bude k vidění pravidelně již od října tohoto roku. Jelikož je první svého druhu v celé České republice, show bude opravdu jedinečná.

Vzpomínáte na dobu, kdy vás zajímalo všechno, s čím se dalo hýbat, prozkoumávat a bylo tak trochu záhadné? Nejlepší je, když tomu můžete přijít na kloub sami. Jak říkají v IQparku: „Co si vyzkoušíš, tomu porozumíš.“ V duchu této myšlenky vzniklo science centrum, kde si „chytrou“ zábavu užijí děti i rodiče a kde je dnes více jak dvě stě interaktivních, hravých, zábavných i poučných exponátů z nejrůznějších oblastí lidského života. Mimo jiné tam najdete dokonce také Titanic. S podporou operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace vyrůstá v sousedství Babylonu unikátní science centrum iQlandia. Nové centrum volně naváže na stávající science centrum iQpark a jeho cílem bude popularizace, propagace a medializace vědy a techniky. Své brány iQlandia otevře 28. března 2014 v 11:11 hodin.

Babylon ale nabízí mnohem více! Největší mimopražský hotel s počtem víc než tisíc lůžek, který nabízí luxusní ubytování s přímým vstupem do wellness centra. A zmíněné wellness centrum? I to se v narozeninovém roce změnilo. Původní prostory ve stylu antických lázní, kde najdete saunu, římskou páru, vířivku, solné a bylinkové inhalace, Kneippovy koupele, Sluneční louku a Tepidárium, se rozrostly o nově zrekonstruované plochy původně patřící k aquaparku. Můžete zde využít další dvě sauny, parní lázeň, občerstvení v Sauna baru, ochlazovací prostor, nové procedury  z přírodních zdrojů: pivní a vinné koupele, peelingy, dary Mrtvého moře a rašelinové a bylinkové obklady. Služby maséra nově najdete přímo uvnitř wellness centra. Novinkou je nabídka dětských masáží. Bez spěchu a v klidu si dopřejte relaxaci na ploše více než 1000 m2 - i zde je možné strávit i celý den.

Dalším unikátem, který Centrum Babylon nabízí, je možnost využití i pro společenské a firemní akce. Disponuje mnoha druhy sálů s různou kapacitou (10 – 2000 míst), které jsou plně audio a video vizuálně vybavené, samozřejmostí je zajištění cateringu na vysoce profesionální úrovni. To vše je možné spojit se zábavou. Ať je to právě aquapark, lunapark nebo iQpark, nově také můžete zažít skvělou jízdu ve 4D kinu, zábavný boj při laser game nebo začít s golfem na indoor golf simulátoru. Nechybí tradiční zábava – bowling, ale v netradičním, originálním prostředí amerických 50. let.

Centrum Babylon prochází obnovami interiérů, využívá moderních technologií a tak je stále centrem zábavy i relaxace a nových zážitků pro celou rodinu, které stojí za to navštívit a na jehož návštěvu Vám prostě jeden den nestačí.

Foto: archiv Centra Babylon

Centrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeninyCentrum Babylon slaví 15. narozeniny

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka