Týden saunování

Kampaň pro podporu zdravého saunování s letošním hlavním tématem „Sauna pro zdraví“

Týden saunování upozorní na prospěšnost saunování pro zdraví člověka. Sedmý ročník se uskuteční v řadě saun a saunových světů po celé ČR. Celostátní týden saunování přinese návštěvníkům saun množství speciálních akcí, spoustu zážitků, nejrůznější výhody a také informace o správném a zdravém pravidelném saunování. Týden saunování začíná 4. listopadu a končí 11. listopadu. Akce je pořádána Českou asociací saunérů.

Pravidelné saunování pro zdraví
Sauna je skutečně výbornou prevencí. Pravidelné saunování posiluje imunitní systém, bojuje proti chřipkovým onemocněním nebo nachlazení. Sauna zmírní bolesti hlavy, přináší relaxaci a regeneraci organismu. Sauna blahodárně působí na psychiku, proti stresu, pro celkové zklidnění a dobrý spánek.

„V době zvýšeného výskytu chřipek nebo chřipkové epidemie pravidelně saunující lidé buď vůbec neonemocní, nebo má nemoc klidnější průběh“ vyzdvihuje Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů. „Sauna působí na celé tělo, má skvělé regenerační vlastnosti. V zimním období je sauna vhodnou prevencí onemocnění horních cest dýchacích.“ uvádí Hofrichter

Zážitkové saunování i saunové soutěže
Vedle působení sauny na zdraví i psychiku jde také o příjemný zážitek. Právě zážitkové saunování je trendem posledních let. I u nás přibývá saun, kde se návštěvníci setkají s nabídkou pravidelných saunových ceremoniálů. Saunéři se setkávají na soutěžích, kde se soutěží v provedení saunových ceremoniálů – saunového divadla. Na posledním mistrovství světa AUFGUSS WM vyhrál v konkurenci několika set saunérů, kteří soutěží v kvalifikačních kolech v Evropě a pak na samotném finále v Holandsku náš Jiří Žákovský. ČR má tedy mistra světa, což je obrovský úspěch v této mladé disciplíně. Letos jsme na MS měli delegaci složenou z 4 soutěžících SINGLE kategorie, 2 týmy v týmové soutěži a celou řadu příznivců. V porotě AUFGUSS WM má ČR také zastoupení, Pavel Hofrichter je členem mezinárodní poroty na mistrovství světa. „Práce v porotě je opravdu velmi náročná, ale také zajímavá. Všechny získané zkušenosti využívám také při školení nových saunérů a při další práci v oblasti zážitkového saunování“ říká Pavel Hofrichter.

Saunové sdružení a zajímavé saunové akce
Česká asociace saunérů připravuje celou řadu projektů, podílí se na vzdělávání saunérů, vyhlašuje a spoluorganizuje soutěže SaunaFest nebo Sauna Herbal Cup.

SAUNA HERBAL CUP je soutěží relaxačních saunových ceremoniálů a peelingových procedur pro parní lázeň. Uskuteční se poslední listopadový víkend v Resortu Hrubá Voda u Olomouce. Zdejší SAUNA ARENA bude hostit soutěž již podruhé. Originální projekt, který vznikl v roce 2013 se letos šíří i do dalších zemí, kvalifikační kola jsou v Polsku a v Itálii. Informace o této akci jsou na www.SaunaHerbalCup.eu

Týden saunování v regionech po celé ČR

Letos se do projektu zapojuje velké množství saun a saunových center. V jednotlivých saunových centrech jsou připraveny speciální saunové noci s prodlouženou otevírací dobou nebo zvýhodněným vstupným, saunování při svíčkách, saunové ceremoniály, peelingy či saunová show - saunové divadlo. V některých saunách se chystají diskuse o zásadách správného saunování.

Vybrané sauny a centra zapojená do Týdne saunování:
Aquapalace Praha, Krytý bazén a sauna Kopřivnice, Aqua Sport Club Jedenáctka VS Praha, Saunový Ráj Holice, Stars Třinec, Sportovní zařízení města České Budějovice, Starz Strakonice, Aquapark Laguna Třebíč, Aquapark Uhersé Hradiště, Bospor Bohumín, Wellness Resort Valachy, Bazén a sauna E. Rošického Jihlava, Městská sauna Čelákovice a řada dalších center.

V rámci Týdne saunování proběhne i otevřené školení zážitkového saunování pro příznivce saunování nebo začínající saunéry. Více informací najdete na webu ČAS – www.sauneri.cz

Bohatý program bude pro návštěvníky připraven v Aquapalace Praha. Zde se také 1.11. uskuteční tisková koference, kde projekt odstartuje. V Třebíči 17. 11. otevírají novou část wellness centra. Tureckou sobotu připravil Saunový Ráj Holice. V Uherském Hradišti cílí na rodiče s dětmi a mají i program pro seniory. V Českých Budějovicích se uskuteční další SaunaFest na cestách.

Zdroj a fotografie - Pavel Hofrichter, archiv saunéři.cz - děkujeme!

Týden saunování Týden saunování Týden saunování Týden saunování Týden saunování Týden saunování Týden saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka