Causidis s Blablou ovládli Krušné hory

Marek Causidis a Pavel Blabla kralovali třetímu závodu seriálu Rock Point – Horská výzva v Krušných horách. Do cíle tato dvojice doběhla po třiašedesáti kilometrech v absolutně nejrychlejším čase. Na Božím daru se ale sešlo přes šest stovek závodníků.

Také při krušnohorském díle bojovali účastníci na třech trasách (63, 37 a 16 km) a ve čtyřech kategoriích (muži, ženy, mix a dogtreking). Právě v nejprestižnějším dlouhém závodě celkově zvítězili Causidis a Blabla. „Jsme hrozně šťastní, konečně se nám podařilo triumfovat. Byl to boj, ale hrozně jsme chtěli vyhrát. S tím cílem jsme na závod také přijeli. Věřili jsme, že na to máme,“ usmál se v cíli vítězný Marek Causidis.

Na běžce „Longu“ čekala třiašedesátikilometrová trasa z centra Božího Daru. Běžci se vydali kolem Božídarského Špičáku, Mrtvého rybníku na Hřebečnou, kolem Lesíku háj, přes Abertamy na Plešivec a dále do Jáchymova a přes Krásný Les, Stráž nad Ohří, Srní, kolem Vysoké Seče přes Klínovec zpátky do cílového Božího Daru. Na trati pro ně byl připraven kvartet občerstvovacích stanic na Hřebečné, v Jáchymově, ve Stráži a na vrcholu Klínovce. Zlaté duo Causidis/Blabla závod zvládlo v čase 6:11:53 hod. Druzí v pořadí Tomáš Bystřický a Marek Kittel doběhli se ztrátou necelých čtyř minut. „Společně jsme vydrželi až na nějaký pětapadesátý kilometr. Do té doby jsme se stále střídali ve vedení. Při výstupu na Klínovec jsme věděli, že je rozhodnuto - šli jsme si stále své tempo a k dobru už měli zhruba pět set metrů,“ popsal průběh souboje o zlato Pavel Blabla. Bronz nakonec brali Krušnoborci Tošner/Kamaryt, kteří za vítězi zaostali půl hodiny.

Ženské kategorii na dlouhé trati kralovala dvojice Jana Novotná a Eliška Priharová. Děvčata trasu dala za devět a půl hodiny s hodinovým náskokem na dvojku Hnyková/Kovářová. V soutěži mix týmů byl na dlouhé trase suverénní pár Hana Krajníková, která běžela s Ondřejem Kutišem. Na závod jim stačilo sedm a půl hodiny.


Běžci se na Šumavě poměřili i na poloviční trati Half, která měřila sedmatřicet kilometrů. Účastníci se vyhnuli smyčce přes Krásný Les a Stráž nad Ohří. Mezi muži došli nejrychleji, stejně jako v předchozím závodě na Šumavě, otec a syn Roman a Tomáš Buriánkovi. Mezi ženami na "Halfu" byla znovu nejrychlejší Marcela Mikulecká, která tentokrát běžela s Lindou Beniačovou. Naopak smíšeným týmům dominoval pár Vladimír Sedláček s Anetou Kocourkovou.

I v Krušných horách letos poprvé dostali možnost méně zdatní běžci, pro které pořadatelé připravili třetí krátkou trasu Short. Šestnáctikilometrový okruh šli mnohdy i celé rodiny. Mužům vládla dvojka Jaroslav Váňa a Jan Kraus, mixu zase Kateřina Prokeš – Sitařová s Markem Bulandrem a ženám Hana Bláhová s Janou Fajmonovou.


Na všech trasách soupeřili také milovníci psů. Ve třídě dogtreking dlouhou trať se svým psem zaběhl vítězně Lukáš Šmahel, na střední trati vyhrál Jiří Švancara a na krátké Jan Krabec. „Na Božím Daru se po vedrech, které v předchozích dnech panovaly, poměrně silně ochladilo. Na druhou stranu to pro běžce bylo mnohem příjemnější, než se koupat ve vlastní šťávě. Třetí zastávka se velmi vydařila a věřím, že se s většinou účinkujících uvidíme i na posledním závodě v Krkonoších,“ zve ředitel závodu Rock Point - Horská výzva Pavel Zitta k závěrečnému dílu celé "tour", který se běží ve dnech 8. - 9. srpna v Krkonoších.

Rock Point – Horská výzva je seriál horských běhů a trekingu otevřený široké veřejnosti. Tato outdoorová tour je letos sestavena ze čtyř závodů v Jeseníkách, na Šumavě, v Krušných horách a Krkonoších. Na konci bude vyhlášen celkový vítěz. V samotném průběhu ale organizátoři v rámci projektu Green way pomáhají také českým horám od odpadků. Součástí je vždy kulturní odpoledne nebo i hry pro děti.

Výsledky – Long – muži: 1. The North Face XRNNRS - Marek Causidis/Pavel Blabla 6:11:56, 2. Rockpoint / Salomon – Tomáš Bystřický/Marek Kittel +3:56, 3. Krušnoborci – Michal Tošner/Tomáš Kamaryt +30:44. Long – ženy: 1. Rosnatky – Jana Novotná/Eliška Priharová 9:38:34, 2. Coolturistky Lenka Hnyková/Tereza Kovářová +1:01:11, 3. team Goofy – Zdenka Havlová/Hana Staňková +2:04:01. Long – mix: 1. EPO-EPO Survival/SMT – Ondřej Kutiš/Hana Krajníková 7:32:50, 2. Horo Team – Jan Krupička/Romana Lubinová +7:16, 3. KESBUK – Kristýna Obručová/Václav Utinek +15:29. Long - Dog: 1. Mexičtí husky – Lukáš Šmahel 8:03:09, 2. Z Březovské samoty – David Seibt +38:36, 3. Žufrikteam – Bronislav Stehlík +2:25:01. Half – muži: 1. S čerty nejsou žerty – Tomáš Buriánek/Roman Buriánek 3:09:01, 2. RS Vlašim – Tomáš Kubín/Michal Kašpar +0:58, 3. All Stars Team Hořovice – Roman Tužil/Jiří Keckstein +4:53. Half – ženy: 1. Salamon a Iscarex – Marcela Mikulecká/Linda Beniačová 2:47:20, 2. Toughchicks – Kateřina Čadilová/Agata Moszczynska +16:18, 3. Splašené veverky – Dana Weisserová/Martina Láníčková +38:26. Half – mix: 1. Kill Hill Duo – Vladimír Sedláček/Aneta Kocourková 2:50:39, 2. Craft Team Jablonec – Marie Jiřičková/Jarda Jisl +2:50, 3. Běžci z Burku – Karel Šiška/Kateřina Šišková +18:05. Half – Dog: 1. Malirun – Jiří Švancara 2:39:51, 2. Man and the beast – Jakub Martinec 21:57, 3. Kuba ze Lhoty – Jakub Šťastný +23:37. Short – muži: 1. Vankra team – Jaroslav Váňa/Jan Kraus 1:27:50, 2. Nentrino – Jan Šabík/Pavel Šilmán +10:39, 3. čuk a gek – Vilém Řepa/Petr Volek +17:08. Short - ženy: 1. Rychlá rota – Hana Bláhová/Jana Fajmonová 2:02:22, 2. LP Team – Kateřina Knotková/Alena Fenclová +13:53, 3. Bošky – Lenka Bošanská/Radka Bošanská +28:53. Short – mix: 1. DGP – Kateřina Prokeš – Sitařová/Marek Bulandr, 2. Velká hromada – Štěpán Timr/Petra Kultová +1:59, 3. Renata&Andrej – Renata Yatskulyak/Andrej Vyskrabka +8:05. Short – Dog: 1. Rock Point Valley – Jan Krabec 1:29:22, 2. AYA Team – Tomáš Kejzlar +13:18, 3. LP Team – Michal Marcel +10:06.

Fotografie poskytl Patrik Pátek, PR a Media Rock Point - Horská výzva/PatRESS.cz – děkujeme.

start hlavního závodu – na čele vítězná dvojice Causidis s Blablouplzeňský Milan Urban se tentokrát se synem Martinem přihlásil na střední trasuvítězná dvojice Causidis s Blabloustart střední trati -  na čele vítězná dvojice Tomáš a Roman Buriánekplzeňský Milan Urban se synem Martinemstále oblíbenější dogtrekingna čele vítězná dvojice Tomáš a Roman Buriánekstále oblíbenější dogtrekingtři nejrychlejší dvojice na střední trati

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka