ČAJOMÍR FEST

Pro milovníky dobrého šálku čaje si občanské sdružení Čajomír připravilo svátek v podobě ČAJOMÍR FESTU. 29.8.2009 na Vyšehradě ve Starém purkrabství (park vedle hřbitova Slavín) se sejdou zástupci čajoven z celé republiky i ze Slovenska a další nadšenci, kteří vám budou představovat své mistrovství v přípravě čaje. Těšit se můžete i na další bohatý doprovodný program.

Poslední prázdninovou sobotu 29. srpna se na pražském Vyšehradě uskuteční Čajomír fest. Inspirací pro uspořádání tohoto originálního festivalu čajového umění se Květě Bílkové a JaroMíru Horákovi stal tradiční Gaya Tea Culture Festival, jehož se účastnili minulý rok v jihokorejském Gimhae. Jednalo se o přehlídku všech korejských čajových škol v rámci programu VII. mezinárodní čajové konference pořádáné World Tea Union, během níž byli dva čeští čajoví mistři přijati jako první Evropané do této prestižní organizace. Bude to vůbec poprvé, co budeme mít možnost zažít obdobnou atmosféru i u nás.

V historickém parku Starého purkrabství na pražském Vyšehradě bude během celého dne probíhat nabitá přehlídka čajového umění. Shlédnete osobité styly profesionálů přípravy čaje z čajoven celé ČR, ze zahraničí, ale i od čajomilů laiků. Zažijete jedinečnou interaktivní výstavu tradičních čajových obřadů v podání zástupců etnik z celého světa. Čekají vás ukázky dílen Tea-Art terapie, kde si „na vlastní kůži“ budete moci vyzkoušet řemesla pojící se k přípravě čajového obřadu. Zaujme vás i bohatý doprovodný program, pestré degustace čajů ze všech koutů světa, prezentace spojení čaje a gastronomie. Potěší vás hudebníci s orientálními nástroji, divadlo, výstavy, přednášky a v neposlední řadě chutné občerstvení. Součástí festivalu bude i soutěž o nejlepšího hostitele, kterého vyberou hlasováním sami návštěvníci.

Festival pořádá nezisková organizace Čajomír – občanské sdružení pro podporu čajové kultury v Čechách. Jeho čestnými kmotry jsou čínská zpěvačka a hlasová terapeutka Feng- yün Son a herec a moderátor Jaroslav Dušek. Letošní ročník slavnostně zahájí první sezonu tohoto sdružení a představí zde odborné i široké veřejnosti jeho hlavní program, a to práci se zdravotně i sociálně hendikepovanými za pomoci metody Tea-Art terapie. Podpořte svojí účastí tento projekt a seznamte se blíže s činností Čajomíra - občanského sdružení pro podporu čajové kultury v ČR nebo se neostýchejte a staňte se hostitelem již na tomto ročníku.

ČAJOMÍR FESTČAJOMÍR FESTČAJOMÍR FESTČAJOMÍR FEST

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka