Čaj pro dva tisíce návštěvníků

První ročník ojedinělé open-air akce ČAJOMÍR fest proběhl v sobotu 29. srpna na pražském Vyšehradě. Setkání příznivců čaje přálo počasí a mezi návštěvníky vládla dobrá nálada.

 

Inspirací pro uspořádání tohoto originálního festivalu čajového umění se Květě Bílkové a JaroMíru Horákovi stal tradiční Gaya Tea Culture Festival, jehož se účastnili minulý rok v jihokorejském Gimhae. Jednalo se o přehlídku všech korejských čajových škol v rámci programu VII. mezinárodní čajové konference pořádáné World Tea Union, během níž byli dva čeští čajoví mistři přijati jako první Evropané do této prestižní organizace.

V historickém parku Starého purkrabství na pražském Vyšehradě se příchozím představila nabitá přehlídka čajového umění. S nadšením všichni sledovali osobité styly profesionálů při přípravě čaje z čajoven celé ČR, ze zahraničí, ale i od čajomilů laiků. Ochutnat čaj jste mohli na více než třiceti místech. K vidění byly ortodoxní/tradiční čajové obřady z Číny, Japonska, Vietnamu, Koreje, Maroka, Argentina, Mongolska a Pigi Cha z ČR. Ti kdo byli na festivalu osobně, vědí, že největší úspěch sklidil úsměvný český čajový obřad "PIGI CHA" v podání ústeckého divadla. Zajímavý byl i doprovodný program - hudebníci s orientálními nástroji, rukodělné činnosti, divadlo či výstavy.

 

Čaj pro dva tisíce návštěvníkůČaj pro dva tisíce návštěvníkůČaj pro dva tisíce návštěvníků

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka