Bruslařská magistrála propojena z Lipna do Frymburku, jedničkáři lyžují do pátku za 20 Kč

Tento týden patří ve Skiareálu Lipno všem dětem, které se pilně učily. Za pololetní vysvědčení se samými jedničkami obdrží až do pátku skipas za 20 Kč. Na zamrzlém Lipně byla také propojena bruslařská dráha z Lipna do Frymburku a Přední Výtoně. A velmi dobré podmínky panují i v běžeckých stopách. Před pololetními prázdninami tak příznivci zimních radovánek na Lipně jásají.

Právě na pátek, den pololetních prázdnin, zve lišák Foxík co nejvíce „jedničkářů“ na skvělé lyžování a také hromadné fotografování přímo u lanovky, které proběhne v pravé poledne. A v sobotu pokračuje dětská zábava tradičním après ski ve Foxparku plném her a soutěží o skvělé ceny.

Na sjezdovkách leží až 90 cm sněhu a skvěle upraveny jsou všechny tratě o délce 8,2 km. Lyžuje se od 8.30 do 16.00 a v provozu je každý den i večerní lyžování od 18.00 do 21.00. Pro běžkaře je upraveno 27 km tras na Frymburských loukách a okolo Alpské vyhlídky. Každý víkend jezdí do skiareálu skibusy z ČB a skivlak Yeti z Tábora a cestující se mohou těšit na třicetiprocentní slevu na skipas.

Bruslaři se konečně dočkali. Na zamrzlém Lipně se podařilo díky neúnavné činnosti správců dráhy v Lipně nad Vltavou a také frymburských hasičů upravit dráhu v plné délce z Lipna nad Vltavou do Přední Výtoně a také do Frymburku. V Lipně nad Vltavou a Frymburku byly navíc vytvořeny bruslařské okruhy a dětská kluziště.

Zhruba 4 km dlouhá dráha s ledovým hřištěm vznikla také u Horní Plané a vede z Jenišova až do Hůrky.

Led je silný 17 – 20 cm, a proto je důležité dodržovat zásady bezpečného pohybu na ledě, které jsou umístěny na nástupních místech v Lipně i Frymburku. Vzhledem k tomu, že led pod silnou vrstvou sněhu nesílí, se doporučuje bruslit výhradně na upravených místech, kde byla pevnost ledu kontrolována. Na neupravených místech pod sněhem se mohou vyskytovat nebezpečná místa se slabým ledem

V těchto dnech si lyžaři na Lipně užívají zimní radovánky pod slunečnou oblohou.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka