Březnové novinky z Rakouska

Konečně je tu čas, kdy se příroda probouzí a začíná kvést. K tomuto období neodmyslitelně patří jarní svátky. Poznat rakouské velikonoční zvyky a tradice na vlastní kůži bude pro mnohé zážitek na celý život. Ti, kteří rádi relaxují určitě využijí Alpský wellness. A rakouské město Linec vám nabídne cestu za poznáváním.

Velikonoční trhy v Rakousku

Velikonoce jsou křesťanským svátkem, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Pro tyto svátky jsou typické různé zvyky a tradice. S těmi rakouskými se můžete seznámit na některém z mnoha velikonočních trhů. Čekají na vás soutěže, místní speciality nebo si můžete zakoupit či vyrobit velikonoční dárky. Trhy se budou konat například ve městěch Štýrský Hradec, Salcburk, Vídeň nebo Innsbruck.

Alpský wellness

Alpine wellness je jednoduše řečeno odpočinek na vysokohorském vzduchu. Lázeňská zařízení, která jsou tímto specifickým produktem označena, se zaměřuje nejen na relaxaci, ale také na pohyb a zdraví. Zajímavostí Alpského wellnesu je, že stavby jsou postaveny z přírodních materiálů a v gastronomii i kosmetice, která se používá při lázeňských terapiích a procedůrách, převládají domácí přírodní produkty. Mezi léčebné metody patří také pobyt na horském vzduchu. Vědci totiž dokázali, že dovolená na horách má omlazující účinky a upevňuje zdraví.

Ubytovací zařízení, patřící pod rakouské společenství Alpský wellness, přinášejí rozmanité nabídky pro dovolenou zaměřenou na odpočinek a relaxaci v kombinaci s pohybovými aktivitami. Hotely Alpine Wellness je možné najít v Korutanech, v Tyrolsku, v Salcbursku a ve Vorarlbersku.

Město Linec

Linz ležící na řece Dunaj je velice ojedinělým městem v Rakousku. Propojení architektury, techniky, přírody a průmyslu je velice povedenou kombicí, která ve vás něco zanechá. Těšit se můžete na známé památky - Muzeum umění Lentos, Kulturní dům Rakouska OK nebo Linecký zámek.

Foto: Rakouská národní turistická centrála

VelikonoceAlpine wellnessAlpine wellnessAlpine wellnessRakouské město Linz

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka