BOSU

Název BOSU vznikl jako zkratka slov BOth Sides Up. Jde o půlkulatý míč, který lze použít vyklenutou stranou nahoru i dolů, a na kterém můžete cvičit různá balanční cvičení podobně jako na fitballu či overballu. Příjemným rozdílem ale je, že se vám BOSU nikam nezakutálí.

BOSU® Balance Trainer je ideální vybavení pro fitness centra, osobní trenéry, sportovní kluby, fyzioterapeuty, ale také domů před televizní obrazovku. Díky jednoduchosti pomůcky si každý uživatel určuje vlastní úroveň obtížnosti, takže jej ocení jak začátečníci, tak trénovaní atleti.

BOSU je specificky navrženo tak, aby pomohlo dosáhnout rovnováhy mezi svalovými systémy posturálních a fázických řetězců rychleji, bezpečněji a kompletněji než jakékoliv jiné tréninkové zařízení. S každým cvičením na BOSU vždy hledáte cestu nejmenší stálosti / odolnosti a s co nejmenší námahou! Nejzákladnějším cvičením na BOSU je stání oběma chodidly na bublině. Při tomto cviku si ihned uvědomíme, že stání je velmi komplexní a dynamické a naše tělo se snaží intuitivně nalézt pozici nejmenšího odporu.

BOSU je velmi účinné cvičení, jehož efekt pocítíte velmi rychle, ať už se jedná o vyrýsování svalů, protažení, či zeštíhlení. Pravidelné cvičení zlepší vaši fyziologickou rovnováhu a symetrii pohybu, posílí všechny svalové skupiny, což vede k lepšímu držení těla nejen při chůzi, zpevní vaziva a šlachy kolem kolenních a hlezenních kloubů, a zeštíhlí problematické partie. Kromě toho vás může pravidelné a správně prováděné cvičení na BOSU zbavit bolestí zad a šíjových svalů.

Podle cíle cvičení je rozlišováno několik druhů lekcí:

  • Kardiovaskulární trénink: aerobní trénink s vyšší intenzitou, při kterém spálíte hodně kalorií
  • Posilovací trénink: pomalejší cvičení zaměřené na posílení svalů a zeštíhlení
  • Rehabilitace: cvičení nižší intenzity zaměření na uvolnění a protažení vabraných svalových skupin

 

 

 

 

BOSUBOSUBOSU

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka