BOOST™ navždy mění běhání

Adidas představuje inovaci v odpružení běžeckých bot a nastavuje nový standard pro celé odvětví

Revoluční energetická návratnost, nejdokonalejší odpružení, optimální obepnutí nohy a teplotní nezávislost: adidas představuje Energy Boost, technologii odpružení poskytující nejvyšší energetickou návratnost, kterou současné běžecké odvětví nabízí. Krátce řečeno, běhání již nikdy nebude stejné.

Dokonalejší odpružení

Základním prvkem novinky BOOST™ je přelomový materiál poskytující odpružení. Ten je založen na inovativním vývojovém postupu partnerské firmy BASF, předního hráče na poli světového chemického průmyslu. Pevný granulovaný materiál (TPU) je doslova roztrhán na kousky a přeměněn na tisíce drobných energetických kapslí, z nichž je vytvořena technologicky unikátní mezipodešev. Tyto energetické kapsle díky své jedinečné struktuře efektivněji uchovávají energii a opětovně ji uvolňují do odrazu. Testy provedené týmem odborníku z adidas Innovation Team (ait.) ukazují, že tento vysoce odolný materiál, který je používán pouze v produktech Energy Boost, poskytuje nejvyšší energetickou návratnost, jakou současné běžecké odvětví nabízí.

„Adidas je plně oddaný tvorbě inovativních výrobků, které sportovcům pomáhají zlepšovat své výkony,“ uvedl Eric Liedtke, šéf divize Sport Performance. „S produktem BOOST™ jsme rozpoutali revoluci v odpružení, které poskytuje nejvyšší energetickou návratnost v celém běžeckém odvětví. Zkrátka a dobře, Energy Boost je běžecká bota budoucnosti a znamená nový začátek pro celou sféru běhání.“

Šéf divize adidas Innovation Bernd Wahler dodává: „BOOST™ je revoluční materiál, který kombinuje funkční výhody většinou protichůdných aspektů běžeckých bot, kterými jsou na jedné straně měkkost a pohodlí, na straně druhé pak pevné a citlivě reagující odpružení. Bota tím ožívá, což poznáte hned v okamžiku, kdy si ji nazujete. BOOST™ nastavuje nový standard nejen pro běžeckou obuv, ale pro celé odvětví a všechny produkty, které budou následovat.“

 

Dokonalejší vlastnosti v různých podmínkách

Nejen, že materiál poskytuje nejvyšší energetickou návratnost v celém běžeckém odvětví, ale zároveň si svou jedinečnou funkčnost dokáže udržet v téměř jakýchkoliv podmínkách. Tým specialistů z adidas Innovation Team (ait.) uskutečnil test, jenž zjišťoval, do jaké míry si pěnový materiál BOOST™ poradí s rozličnými teplotními podmínkami v porovnání s běžnou EVA pěnou, která se používá ve většině běžeckých bot.

Tyto testy odhalily, že při použití bot v teplotách v rozmezí +40 až -20 stupňů Celsia je pěna BOOST™ třikrát teplotně odolnější než běžný EVA materiál, díky čemuž poskytuje konzistentnější podmínky pro běhání.

 

Dokonalejší pohodlí

Nejde jen o revoluční technologii mezipodešve. Svršek boty Energy Boost je vybaven technologií adidas Techfit využívající vysoce odolný a elastický polyuretan, který během pohybu poskytuje celé noze optimální komfort a oporu. Pružná a vzdušná síťovina nabízí pohodlí ponožky, zatímco speciálně navržené pásky na svršku boty poskytují přesně cílenou podporu a stabilitu tam, kde je během pohybu zapotřebí.

 

Dokonalejší běh

Obuv adidas Energy Boost je v České republice možné zakoupit v adidas Stores, ve vybraných značkových prodejnách adidas, ve vybraných prodejnách sítí A3 Sport a Intersport a ve vybraných prodejnách běžeckých specialistů, a to od 27. února 2013.

 

Pro více informací o produktech adidas Running doporučujeme navštívit www.adidas.com/running.

 

O společnosti adidas

Adidas je firmou s celosvětovým působením v oblasti designu, vývoje a marketingu sportovní obuvi, oděvů a doplňků. Jejím posláním je být světovým leaderem v této oblasti. Značka adidas je součástí adidas Group, korporace, která zahrnuje značky jako Reebok, TaylorMade a Rockport.

 

Fotografie poskytla Karin Cífková, Cook Communications, děkujeme.

BOOST™ navždy mění běháníBOOST™ navždy mění běháníBOOST™ navždy mění běháníBOOST™ navždy mění běháníBOOST™ navždy mění běhání

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka