Blinduro - cyklistický enduro závod Michala Prokopa

6.5. - 7.5.2017

Po 30 letech závodění připravuje Michal Prokop vůbec první akci ve vlastní režii. Vítězil na bikrosových tratích, ve fourcrossu se stal fenoménem a odskočil si i k dráhové reprezentaci. V poslední době úspěšně konvertoval k enduru a i tam se mu velmi daří.

Roli pořadatele si zlehka vyzkoušel při závodech pro partu kamarádů na pražských trailech. V té době se rodil plán na větší akci. Výsledkem bylo oznámení na sociálních sítích, že se něco chystá… Neurčité sdělení získávalo postupně na obrysech až k tomu, že půjde o enduro takzvaně na oči. Odsud také název #Blinduro, složenina anglických výrazů, proslavená Gregem Minnaarem a dalšími sjezdaři, kteří si odskočili k Enduro World Series a závod ve Finale Ligure jeli bez předchozího tréninku.

„Po letech závodění na nalajnovaných bmx a 4X drahách si teď nejvíc užívám, když můžu klábosit s kámoši cestou nahoru, a dolů pak jet bomby a čekat, co trail za další zatáčkou přinese. To je pro mě pravé enduro.“ říká Michal. „Chci, aby si mou akci užil každý. Bez tlaku na výsledek a bez obav, že se přerazí o něco nebezpečného. Má to být závod na rozjetí před sezónou.“

Dvoudenní podnik se uskuteční o prodlouženém víkendu 6. a 7. května v okolí Lipna. Tratě budou výsledkem spolupráce s Pavlem Schwarzem, stavitelem trailů v lipenském bikeparku.

„V létě jsem byl okouknout co Schwara s budějovickou FRbikes partou vytvořili. Traily kolem Lipna nejsou extra náročné, podle mě je to nej flowpark u nás! Navíc je tam spousta dalších atrakcí a po závodě je pak volné pondělí. Ideální příležitost zajezdit si a ještě strávit super prodloužený víkend, klidně s celou rodinou.“

Účastníky čeká také speciální noční zkouška. Co takový test obnáší je zahaleno tajemstvím. Jedinou indicií jsou zatím videa odkazující na Michalovu sprinterskou přípravu na dráze.

„Stanovili jsme limit 300 účastníků, abychom stíhali časový plán, a také nechceme pustit do lesa o moc víc lidí, abychom traily ještě před otvíračkou neponičili. Nenapadlo mě, že celou kapacitu naplníme během několika hodin po spuštění registrace a ještě se nedostane na všechny. Vyprodali jsme už i třicet míst pro zahraniční závodníky. Přijedou hlavně Rakušané a Němci, ale také Slovinci“ hodnotí zájem účastníků organizátor.

Zdroj: www.lipno.info – děkujeme.

Blinduro - cyklistický enduro závod Michala Prokopa

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka