BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku

Již 9. ročník BIOSLAVNOSTÍ zahájí 12. července 2014 ve svém areálu ve Starém Městě pod Sněžníkem společnost PRO-BIO, s.r.o.. Tradiční festival dobrého jídla, pití a zábavy pro celou rodinu bude letos provázet slogan „Jde to i bez lepku“.

Společnost PRO-BIO, s.r.o. otevře své prostory k nahlédnutí a seznámení s jednotlivými provozy. Zájemci se mohou těšit na prohlídku nového bezlepkového mlýna, balírny i skladů a proniknout do celého procesu výroby – od zrníček až po zabalené produkty.

Návštěvníci se mohou těšit jak na tradiční bio jarmark, tak na netradičního hosta. Pozvání letos přijala Mgr. Zuzana Kobíková, autorka knihy Vařím s láskou: bez mléka, lepku a vajec, odborná poradkyně v oblasti bezlepkového vaření a nadšená kuchařka.

Občerstvení zajistí ze svých bio surovin společnost PRO-BIO a brněnský provozovatel vegetariánských restaurací Rebio. Široká nabídka pestrých masitých, vegetariánských i bezlepkových pokrmů bude návštěvníkům k dispozici po celý den. Milovníky italské kuchyně potěší kuchařská show v podání zkušených italských kuchařů, kteří nabídnou své neodolatelné těstoviny, risotta a další italské speciality.

Děti si užijí program s ekologickou tématikou připravený šumperským Střediskem ekologické výchovy Doris. Budou na ně čekat tvořivé dílny, divadelní představení a jiné zábavné atrakce.

Nedílnou součástí BIOSLAVNOSTÍ je i pestrý hudební program. Ten letos odstartuje v odpoledních hodinách svým zpěvem punk-folková zpěvačka a maminka 3 dětí Karolína Kamberská, následovat bude elektro counry-rocková kapela Nylon Jail, ve stylu triphop - pop kapela Gang Ala Basta a večer návštěvníky na vlnu ska naladí 100 zvířat. Pozdní noční hodiny naplní svou muzikou hudební experimentátor Mojmír Papalescu.

Za téměř devět let svého trvání se BIOLAVNOSTI staly důležitou společenskou akcí v regionu. Kvalitní a dobré jídlo, pestrý program, neotřelá hudba a především prázdninová zábava a radost pro celou rodinu přilákali v loňském roce do Starého Města pod Sněžníkem téměř 3 000 návštěvníků.

Aktuální hudební program a další informace naleznete na internetových stránkách.

 

Fotografie poskytla Roman Hrůza Agency, s.r.o. - děkujeme

BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku BIOSLAVNOSTI 2014 aneb jde to i bez lepku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka