Bikepark na Lipně čeká o víkendu svátek bikerů

V sobotu 12.června nesmí žádný fanda jízdy na kole chybět v Bikeparku Lipno. Kromě zábavy na nových sjezdových tratích vás čeká skvělá podívaná. Na speciálně vytvořených skocích pod lanovkou se profesionální bikeři utkají v závodě Big Air Lipno 2010 o prize money 35.000 Kč v kategoriích dirt jump a slope style.

Večer pak proběhne neoficiální mistrovství ČR v pumptracku. Na významnou a na Lipně jedinečnou akci je zvána také široká veřejnost, která se může těšit na nevšední podívanou a doprovodný program pro děti i dospělé. Akci symbolicky zakončí večerní diskotéka.

Po celý bude pro návštěvníky v provozu letní lanová dráha a bikepark se třemi zábavnými tratěmi a půjčovna sjezdových kol v bikeparku. Každý tak bude mít možnosti vyzkoušet dobrodružnou jízdu na tratích bikeparku, projet se na letní lanové dráze nebo vyzkoušet novou cyklo-inline stezku. Kdo se rozhodne strávit na Lipně celý víkend, může se ubytovat v kempu Lipno Modřín nebo chatě Lanovka přímo v bikeparku.

„Díky rychlému nárůstu popularity lipenského bikeparku mezi cyklistickou veřejností jsme rádi uspořádali tuto významnou akci právě zde, protože Lipno má vynikající turistickou infrastrukturu a návštěvníci akce budou moct využít celou řadu volnočasových atrakcí“, řekl Pavel Schwarz z pořadatelské organizace FRbikes.cz.

Speciálně pro tento závod byly postaveny skoky a překážky evropské úrovně, které umožní jezdcům předvést tu nejlepší show. Na jezdce čeká startovní drop vysoký 2 a 3,5m, 2x dirt jump 7-9 m, step down a také pumptracková trať.

„Pump track je hit posledních bike sezon. Jedná se o malý okruh, tzv. „hadí smyčku“, kde se jezdec pohybuje a zrychluje jen “pumpováním” při projíždění hliněných boulí a klopených zatáček. Je to skvělá zábava hlavně pro děti“, doplnil Schwarz.

Svou účast na Big Air Lipno už potvrdili rideři z české špičky jako Kuba Vencl, Henrik Tafel, Damjan Sirišky, Kuba Kalina, Robin Specht, Láďa Klauz a organizátoři slibují ještě pár jmen evropského formátu.

FRbikes Big Air Lipno 2010

Specialized Bikepark Lipno - Lipno nad Vltavou

Pátek

15.00 – 18.00 – trénink

Sobota 12.6.

9:00 - 12:00  - trénink, registrace

12:30 - 14:00  - kvalifikace

14:30  finále dirt jump/slope style

15:30 - 16:30 trénink pump track

17:00  kvalifikace

18:00  finále pump track

21:00 atrerparty disco Exil

Neděle 13.6.

Photoshooting day - Bikepark Lipno

 

Foto: Big Air Lipno nabídne návštěvníkům skvělou podívanou plnou skoků, salt a dalších triků na kole. Zdroj: FRbikes.cz

Bikepark na Lipně čeká o víkendu svátek bikerů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka