Běžecký závod odstartuje v neděli na Biřičce

Běžecký závod Běžím s AVL navštíví už tuto neděli 8. června Hradecké lesy, startuje se u rybníku Biřička. Závodníkům nabídne 4,5 kilometru dlouhý rodinný běh a tradiční desetikilometrovou trať. Registrace je možná také na místě.

Vůbec poprvé vyběhnou účastníci akce Běžím s AVL, kterou pořádá Amatérská volejbalová liga, oblíbená soutěž v odbíjené v Hradci Králové s tradicí od roku 2000, také na východě Čech. Úvodní ročník akce se konal v Praze.

„Běh se sice koná pod hlavičkou Amatérské volejbalové ligy, ale otevřený je úplně všem. Těšíme se na všechny, co mají chuť zasportovat si a užít si pohodové dopoledne,“ říká organizátor akce Saša Mráz.

V Hradci Králové závodníky čeká trať po zpevněných cestách zasazená do hezké přírody místních lesů. Kratší trasa měří 4,5 kilometru a zvládne ji každý, 10kilometrovou trať si užijí amatérští sportovci i zkušení běžci, které přivítá místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák. Nejenže nad závodem převzal záštitu, ale coby nadšený sportovec si desetikilometrový závod také sám vyzkouší. „Chci, aby lidé byli aktivní, aby sportovali a ne seděli doma a koukali na televizi. Vždyť sportovat a zvláště běhat, se dá v každém věku,“ říká Vlasák.

Kromě něj se zejména malí účastníci mohou těšit na klauny z neziskové organizace Zdravotní klaun. Organizátoři Běžím s AVL zároveň věnují jednu korunu z každého kilometru tomuto sdružení. Přichystaná bude lezecká stěna. V cíli běhu každý dostane tašku se spoustou dárků od partnerů včetně nápoje od Coca Coly.

Akce se koná také za podpory primátora města Hradec Králové MUDr. Zdeňka Finka.

Registrace na místě jsou možné od 8 do 9.40 hodin. Rodinný běh startuje v 10 hodin, soutěžních 10 kilometrů v 11 hodin.

 

Fotografie zaslala Eva Fryšarová, mediální zastoupení AVL – děkujeme. Autorem fotografií je Jiří Částka.

Běžecký závod odstartuje v neděli na BiřičceBěžecký závod odstartuje v neděli na BiřičceBěžecký závod odstartuje v neděli na Biřičce

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka