Běhejte s námi aneb ženská výzva startuje potřetí

Hledáte motivaci pro běhání, milé dámy? Nejen vylepšit kondičku, ztratit nějaký ten faldík a najít nové kamarádky… Pojďte s námi za Women´s Challenge. Právě startuje třetí ročník projektu Prague International Marathonu, pořadatele nejvýznamnějších běžeckých závodů v zemi. Jen pro vás!

Ano, ženy jsou nejatraktivnější zákaznickou skupinou. To platí i pro běžecké závody. V loňských závodech PIM přibylo celkem 26% žen, ve světě dokonce ještě víc, kupříkladu londýnský maraton hlásí až 36%. Jen výhradně ženských běhů v Americe se účastnilo přes dvacet tisíc běžkyň.

„Chceme přilákat k běhání další ženy a posílit jejich pozici mezi nováčky na našich závodech. Nebo jim aspoň ukázat radost z pohybu v nesoutěžních bězích,“ říká Martina Kozáková, šéfka organizačního týmu. Ano, sama už taky běhá!

Typickým „klientem“ je žena mezi 30 a 35 lety, vdaná, vysokoškolsky vzdělaná. „Prvním impulsem bývá obvykle snaha vylepšit kondici a shodit kila. Když se pak chytne, chce už zlepšovat výkonnost, poznává pozitivní vliv na zdraví a obranu proti stresu každodenního života,“ vypráví zkušený trenér Miloš Škorpil, který vede tréninkové skupiny Women´s Challenge.

Tedy, račte vstoupit. Do 18. prosince vyplňte přihlášku na www.pim.cz, kde popíšete i svůj běžecký příběh. Všechny pak dostanete náš běžecký servis včetně tréninkových plánů a nabídek na běžecké semináře.

„Odborná komise pak vybere dvanáct žen, postupujících do soutěžního kola. Čtyři z kategorie nesportovkyň, čtyři začínající běžkyně a čtyři už zkušenější závodnice,“ vysvětluje Martina Kozáková.

Začátkem ledna pak náš Women´s Challenge tým podstoupí kondiční test a dostane oblečení adidas i tréninkový plán s vytyčeným cílem. Jím může být i jeden z běhů naší šestidílné série RunCzech.com, která zahrnuje i květnový Volkswagen Marathon Praha. A po sezoně pak vyhlásíme vítězku celého projektu, která získá zapůjčený vůz Volkswagen.

Loni se jí stala Stanislava Schvachová, 40letá mamina tří dětí z Lohenic u Přelouče. V jednom roce zvládla půlmaratón, maraton i desítku v báječné závodní atmosféře.

„Získala jsem ohromnou motivaci, našla kamarádky a doufám, že můj příběh bude inspirovat i další – starší, silnější a s menší fyzičkou,“ usmívá se žena, která pracuje v nemocniční základně v Hradci Králové, kde se připravují třeba polní nemocnice pro Afghánistán. Kdysi výsadkářka a tenistka, která se nebojí přiznat, že „časem změnila životní styl a na mou štíhlou postavu se nalepilo pětadvacet kilo nadváhy.“  A teď už podle „challenge“ modelu už organizuje ženské běhání ve svém bydlišti.

Přiznává, že až po jmenování do vybrané dvanáctky žen to vzala vážně.  „Pravidelný trénink pětkrát týdně - v mrazech, ve sněhu, za tmy, s bolestí v krku, s obavami, že to nikdy nemůžu dát. S neskutečným nadšením, že já to přeci musím dát (!). S myšlenkami na holky, které teď zrovna taky někde pobíhají, na trenéra Miloše, že ho nemůžu zklamat,“ vypráví.

„Přáli bychom si, aby aspoň polovina ženských účastnic našich závodů byla také členkami Women´s Challenge,“ láká ještě Martina Kozáková z PIMu.

„Holky, ničeho se nebojte, pojďte do toho s námi! A nezapomeňte, čím těžší začátek, tím krásnější to bude v cíli,“ burcuje Stáňa Schvachová. Jde do toho znovu. A sama sní další sportovní sny – legendární horský Jungfrau maraton a ironmana. „Někdy jednou…“

Běhejte s námi aneb ženská výzva startuje potřetíBěhejte s námi aneb ženská výzva startuje potřetí

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka