Balantes

Balantes je jedna z mála cvičebních technik vymyšlených v Čechách. Jedná se o cvičební program prováděný na podložce technikou Pilates s využitím balanční pomůcky – malého měkkého míče (overball).

Cvičební program Balantes vytvořila na základě svých zkušeností předsedkyně Českého svazu aerobicu PaeDr. Jitka Polášková. Tento program kombinuje balancování na overballech s prvky techniky Pilates, která vychází ze cviků funkční gymnastiky, jógy a dalších forem tzv. body and mind (harmonie těla, duše a mysli). Hlavním cílem balantes je posilovat zádové svalstvo a tím předcházet bolestem páteře a poruchám pohybového aparátu. Toto cvičení také velice účinně zdokonaluje držení těla, tvaruje dlouhé a štíhlé svaly a zplošťuje břicho.

Balantes se cvičí bez bot, což má ulehčit vnímání celého těla až do konečků prstů. Jde totiž o cvičení náročné na koordinaci. Proto je velmi vhodné jako průprava pro jiné sporty, např. tanec či aerobic. Vaše tělo jej také ocení, pokud sedíte celý den v práci u počítače. Kromě posílení se totiž při balantes také důkladně protáhnete a uvolníte vaše ztuhlé svalstvo.

Hodina balantes může být zaměřena na nějaký konkrétní cíl. Overbally jsou potom používány k aktivizování stabilizačního systému v jednom z následujících režimů: vytváření disbalančních poloh, dokonalé protažení těla, jako pomůcka k bezpečnému provedení některých cviků, anebo jsou míče stlačovány různými částmi těla, čímž dochází k jejich posilování.

 

 

BalantesBalantes

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka