Bad Brambach - roztomilý bazénový a saunový svět

Těsně za hranicemi, v Německém Bad Brambach (nedaleko Františkových Lázní) jsme vyzkoušeli komplex bazénů a saun se saunovou vesničkou. Hledajíce to nejlepší wellness, zamířili jsme o prázdninových toulkách i do ašského výběžku a věnovali se wellness aktivitám. Kousek za hranicemi na nás čekalo útulné prostředí nevelkého bazénového a saunového komplexu, který je součástí malých lázní. Pohoda, pěkná atmosféra, klid a dobré saunování - to nás velmi potěšilo.

Již dříve jsme vyzkoušeli a také napsali o lázních Sibyllenbad (zde - http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/sibyliny-lazne/), které jsou blízko za hranicemi, nedaleko Chebu. Tentokrát jsme se však vydali do daleko menšího areálu, málo známého, ale blízko Františkových Lázní. Ubytováni jsme totiž byli ve stylovém Hotelu Stein, který kromě wellness služeb nabízí také country styl včetně možnosti vyjížděk na koni. K dispozici je také lodička, sauna, venkovní bazén, hřiště pro děti. Zkrátka zejména outdoorové aktivity jsou tu na řadu dnů pobytu k dispozici. Hotel Stein je jen kousek od Františkových Lázní a tak Bad Brambach je snadným cílem. Trošku jsme se obávali, zda menší lázně budou mít co nabídnout oproti takovému Aquafóru, aquaparku ve Fratiškových Lázních. Třeba se tam po chvilce budeme nudit. Ale opak nás mile překvapil.

Upravené městečko, všude květiny, čisto a malebno. Tak to v Německu bývá a je to hned za hranicemi viditelná změna. Lázeňská společnost Sächsische Staatsbäder GmbH, sdružuje rašelinové a minerální lázně Bad Elster a Bad Brambach. Parkujeme v klidném místě. Parking nás stojí 2 EUR, na čas do 5 hodin. Ve srovnání s Aquafórem kde je parkovné vrácno při nákupu vstupenek do bazénu jde o první mínus. Ale také poslední. Pak už nás čekala samá pozitiva. U pokladny se domluvíme velmi snadno. Rodinná celodenní vstupenka včetně saunového světa vyjde na necelých 23 EUR (po započtení slevy - letní akce kdy dostanete slevu v % podle toho jaká je na ten den předpověď - pro nás 21% při očekávaných 21°C). Tedy příjemný dárek.

Šatny jsou malé, prostě jde o malý areál. My jsme měli šatny v 1. patře, což jsme zjistili až po chvíli pátrání. Vše malé, ale šikovně vymyšlené. Prostor neubírající posuvné dveře jsou jedním z detailů. Zde nahoře je začleněn prostor vnitřních saun. Finská, bio, aroma pára, venkovní terasa. Ale my se těšíme na bazén. Měli jsme štěstí, bylo nás tu jen pár hostů a tak jsme bazén měli skoro jen pro sebe. 25 metrový vnitřní bazén má průplav do venkovního prostoru a je pěkně teploučký (32°C). Všude to voní. K dispozici je řada pohodlných lehátek. V bazénu nenajdete tobogán nebo skluzavku. Je to spíš wellness prostor, ale s atrakcemi v podobě masážních trysek, chrličů, perliček či gajzíru. Zvlášť je pak vířivka. Venkovní bazén poskytuje výhled na zalesněné svahy a louky v okolí pro dokonalý odpočinek.

Saunová vesnička je oddělena od vnitřních saun, což nám přijde jako nepraktiké řešení, musíme projít dvojím turniketem. Ale malá saunová zahrada nás hned nadchne. Kulaté domky se saunami dotváří prostor klidu a relaxace. Finská sauna, kde v hodinových intervalech dostanete Aufguss neboli saunový ceremoniál, dosahuje 100°C. S nižší teplotou se potkáte v bio sauně nebo bylinkové sauně. V zimě přijde vhod relaxační kulatá místnost s uprostřed umístěnými krbovými kamny. Venku jsou lavičky, lehátka a úžasně vonící levandulové záhony. Smysl pro detail, atmosféru, maličkosti co hostům udělají dobře. S tím se setkáváme ve všech saunových oázách v Německu.

Ve srovnání se zmíněným Aquafórem očekávejte něco zcela jiného. Pokud máte rádi zážitkové saunování, preferujete menší areál v přírodě, hledáte atmosféru a wellness - pak je pro vás a vaší rodinu dobrým cílem bazénový a saunový komplex Bad Brambach.

Až pojedete na výlet tímto směrem, můžete se zastavit v motálím domě nebo populární rezervaci SOOS. Nebo se vydat na Bismarckovu rozhlednu. I za hranicemi najdete celou řadu výletních cílů.

Něco navíc o lázních Bad Brambach:

Lázeňský park v Bad Brambach na 40 ha byl založen v 19. století ve stylu anglických krajinných parků a je památkově chráněný. Radon, rozpuštěný v léčivé minerální vodě se využívá jako zvláštní přírodní léčebný prostředek formou vanových koupelí a formou pitných kúr. Relaxační program pro lázeňské hosty zahrnuje péči o tělo i duši, kromě jiného masáže, koupele, ayurvédu, kosmetiku...

 

Nejvíce se nám líbilo:

- klid, pohoda, relaxace a wellness atmosféra lázní

- saunová vesnička - jak na malém prostoru udělat venkoní wellness

- bazén s 32°C teplou vodou a výhledem do přírody

- usměvavý, příjemný personál

 

Doporučujeme:

- milovníkům saun a zážitkového saunování

- návštěvníkům hledajícím klid a příjemný personál

- romantikům a wellness klientům

- rodinám spíše s menšími dětmi

- seniorům

 

Ubytování - pohodlné a aktivní - pro rodiny, skupiny i páry doporučujeme v Hotelu Stein u Františkových Lázní, který nabízí inovativní country wellness styl. Určitě si vyberete z řady balíčků, připravených pro naprostoru spokojenost hostů.

 

Bad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový světBad Brambach - roztomilý bazénový a saunový svět

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka