BABYLON WORLD DANCE LATINO CHAMPIONSHIP 2011

Od 3. do 6. listopadu 2011 se v CENTRU BABYLON v Liberci odehrává MISTROVSTVÍ SVĚTA, MISTROVSTVÍ EVROPY A SVĚTOVÝ POHÁR SPECIAL COUPLE DANCES, LATINO SHOW A OSTATNÍCH DISCIPLÍN IDO (INTERNATIONAL DANCE ORGANIZATION) pod názvem BABYLON WORLD DANCE LATINO CHAMPIONSHIP 2011. Tato akce se koná v prostorách Konferenční sálu, Expo sálu a Kongresového sálu největšího zábavního komplexu Česka.

Latino festival se v Centu Babylon odehrává již po třetí za bohaté návštěvnosti diváků (očekává se návštěvnost 5000 - 6000 diváků z celého světa). I v letošním roce se potvrzuje jedinečnost Centra Babylon pro konání akcí takového významu a druhu. Sám prezident Departmentu párových tanců IDO a doživotní čestný prezident IDO, pan Nils Hakan Carlson ze Švédska se vyjádřil, že párové tance dlouho hledaly vhodné místo pro své soutěže a našly je právě v Čechách, v  Liberci v Centru Babylon, kde se festival koná již třetí rok. Letošního ročníku se předběžně zúčastní 2000 tanečníků z 24 zemí. Nominační kola se v letošním roce konala i v USA a v Austrálii. K novým účastníkům se letos zařadil i Kazachstán.

Vyhlašovatelem soutěže je IDO (International Dance Organization), která je v současnosti ústřední a největší institucí na poli pořádání mezinárodních tanečních soutěží. Je přidruženým členem WD&DSC (World Dance and Dance Sport Council) a taktéž IDSF (International Dance Sport Federation). IDO je tak díky přidruženému členství v IDSF jedinou celosvětovou taneční organizací , uznanou IOC, s právy udělovat tituly mistrů světa, Evropy a jiných kontinentálních titulů v disciplínách obsažených v „International Dance Sport Rules and Regulations“.

Akce, která se koná v Liberci již třetím rokem, řadí naše město do mezinárodní rodiny tanečních měst, kde se konají soutěže IDO (International Dance Organization) a zvyšuje tak prestiž nejen města samotného, ale i Libereckého kraje a České republiky. Počtem soutěžících a zúčastněných zemí je jednou z nejvýznamnějších soutěžních akcí v regionu.

 

Fotografie: exhibiční pár roku z roku 2010, archiv Centrum Babylon

BABYLON WORLD DANCE LATINO CHAMPIONSHIP 2011

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka