Automasáž pro pocit pohody

Masáž patří mezi nejlepší způsoby, jak zklidnit nervy, odstranit stres nebo bolest a navodit pocit pohody. „Pozornost, péče a čas, které věnujete sobě samým se vám vrátí v podobě zlepšeného zdraví a v pocitu štěstí,“ píše například Emma Mitchell v knize Energie tvého těla.

Instinktivně k ní přistupujeme ve chvíli, když nás něco bolí nebo se cítíme ztuhlí. Velmi účinná je také při migréně. Sami známe svoje tělo nejlépe a proto dokážeme přesně vystihnout citlivá místa a právě to je cesta k úspěchu. Výhodou automasáže je i to, že si sami řídíme její intenzitu, hloubku i dobu trvání.
Při automasáži se doporučuje střídat masáž různých částí těla denně podle potřeby.

Pomůže nám zbavit se pocitu těžkých nohu, namožených svalů, při bolestech břicha, zad nebo šíje. Dotyky vlastních rukou nás zbaví napětí i bolesti, podpoří dosažení celkové rovnováhy těla a tím i naše zdraví a celkovou kondici.

Možná patří masáž k vašim každodenních rituálům, aniž byste si to uvědomili. I jemné roztírání pečujícího oleje po koupeli je totiž ve skutečnosti automasáží, která podporuje prokrvení a pevnost pokožky.

 

Doporučení:

Pro masáže používejte pouze kvalitní masážní oleje. Základem tělových masážních olejů Saloos jsou oleje prvotřídní kvality mandlový, meruňkový a makadamiový. Každý má svá specifika a všechny jsou lisované za studena. Díky tomu jsou bohaté na vitamíny, přírodní vosky a bioaktivní látky, které blahodárně působí na pokožku. Pouze oleje lisované za studena přinášejí pokožce kvalitní a přirozenou péči.

 

Masážní olej Devatero kvítí pro FIT tělo po námaze.

Je bohatý na esenciální oleje prvotřídní kvality. Máta peprná, eukalyptus a kafrovník dokážou prokrvit pokožku a prohřát svaly a tím podpoří jejich regeneraci. Proto je olej Devatero kvítí ideálním partnerem namoženého těla po sportu nebo těžké práci. Výborně pomůže i když se cítíte jako „rozlámaní“, třeba při nachlazení.

 

Masážní olej Maratonec vás postaví na nohy.

Nemusíte být zrovna maratonec, abyste poznali pocit těžkých nohou. Občas přichází třeba i „ze židle“ a právě automasáž může být výbornou prevencí i pomocníkem. S Maratoncem to zvládnete hravě, stará se totiž o vaše nohy od stehen až po paty, které změkčuje. Krásně voní po tymiánu a lemongrass (citrónová tráva), které prokrvují pokožku a při masáži uvolňují svaly. Obsažená manuka zajistí, abyste se cítili dobře, což vyjadřuje i její doslovný překlad z maorštiny.

 

Více o tělových a masážních olejích Saloos najdete na saloos.cz/tělové a masážní oleje.

 

Masážní oleje vyrábí Saloos, největší český výrobce certifikované aromaterapeutické biokosmetiky v ČR. Pro výrobu svých značkových přípravků používá výhradně rostlinné oleje lisované za studena. Jako první u nás dokázal splnit velmi náročné podmínky certifikace a od roku 2007 je vlastníkem ochranné známky CPK bio. Firma Saloos vyvíjí a vyrábí přípravky s přírodním složením v nejvyšší BIO kvalitě. Jejich posláním je přirozená péče o pokožku, jakož i dosažení celkové harmonie těla a duše.

 

Fotografie poskytla Laďka Petrjánošová, Salus/Saloos, M+H,Míča a Harašta, s.r.o. - děkujeme

Automasáž pro pocit pohodyAutomasáž pro pocit pohodyAutomasáž pro pocit pohody

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka