ASTORIA Hotel & Medical Spa

V historickém centru lázeňského města Karlovy Vary se nachází přímo naproti Mlýnské kolonádě s léčivými minerálními prameny ASTORIA Hotel & Medical Spa. Naše redakce navštívila tento hotel v září. Hotel tvoří komplex pěti historických budov vzájemně propojených a 300 metrů vzdálené Depandance Wolker.

Autem jsme přijeli před hotel, zavazadla je nutno vyložit a auto přeparkovat na vhodné parkovací zóny (zavazadla vám případně uschovají). Vcházíme hlavním vchodem, příjemná recepční vybavuje rychle veškeré formality, předává nám i rozpis procedur a informuje o všech možnostech na hotelu. Do pokoje nás doprovodil a se zavazadly pomohl portýr.

Po cestě k odpočinku využíváme krásného počasí a vydáváme se na procházku centrem Karlových Varů, nejprve po Mlýnské kolonádě. V blízkosti jsou další kolonády a pamětihodnosti a tak v objevování Karlových varů pokračujeme. Co nás po návratu z procházky překvapilo byla nová hotelová čajovna, která je v rámci pobytu volně přístupná a otevřená po celý den. Velké samovary a výběr sypaného čaje – k dispozici čtyři druhy, které se každý den mění (každý den při delším pobytu můžete ochutnat jiný čaj). Je tak zajištěn pitný režim po procedurách i odpočinek u šálku lahodného moku po výletech. K dispozici posezení v čajovně i před ní. Navíc zde funguje wi-fi a můžete tak vyřídit vaši pracovní korespondenci či být v kontaktu s rodinou při léčebném pobytu.

Pokoje jsou rozloženy ve všech budovách – celý komplex je uvnitř propojen a nemusíte z hotelu. K dispozici jsou jednolůžkové pokoje, převážně však dvoulůžkové pokoje. V depandanci Wolker kromě pokojů naleznete 4 apartmá. Děti jsou zde vítány. Náš pokoj má malý balkon a výhled na Mlýnskou kolonádu.

Je čas večeře. Snídaně, obědy i večeře jsou nově připraveny formou bohatého teplého a studeného bufetu ve zrekonstruované restauraci s výhledem na Mlýnskou kolonádu. Vybere si tak každý včetně vegetariánů nebo osob s dietou. Ochutnat můžete v menších porcích i více teplých pokrmů při obědě či večeři. Vždy byla k dispozici ryba, drůběž, pokrm z vepřového i hovězího masa. Množství rozmanitých příloh, zelenina syrová, dušená či grilovaná, ovoce, sýry, saláty zeleninové i ovocné, dezerty... Nápoje si vyberete podle chuti z nápojového lístku, voda je podávána zdarma ve džbánech.

Večer navštěvujeme bazén, který má převlékací kabinky i uzamykatelné skřínky k dispozici, sprchy pro dámy i pány. Vzhledem k teplotě bazénu vhodného pro plavání využíváme, že jsme zde sami a po intenzivním plavání se prohříváme v sauně. Jen nám chybí u bazénu nějaká odpočinková lavice. Naopak zde vidíme řadu pomůcek pro cvičení ve vodě.

Po snídani druhý den odpočíváme při naplánovaných procedurách. Nejprve absolvujeme relaxaci při Solné terapii, která má blahodárný vliv na léčbu širokého spektra nemocí a výrazně podporuje imunitní systém. 45 minut odpočíváme pod dekou v solné místnosti s relaxační hudbou. Po pauze přecházíme na hydroterapii. V našem případě na perličkovou koupel. Hotel pro veškerou vodoléčbu využívá čisté přírodní karlovarské minerální vody, která je do objektu přiváděna vlastní přípojkou od blízkého zdroje.

Následuje čas lehčího oběda a odpočinku na lavičkách na kolonádě před hotelem. Následně nás čeká poslední procedura: Hydrojet masáž. Velmi příjemná masáž na vodním lůžku na které se položíte v pohodlném oblečení na záda a necháte vodní trysku cca 20 minut masírovat celé tělo.

ASTORIA Hotel & Medical Spa je poskytovatelem lázeňské léčebně rehabilitační péče. Kvalifikace a odbornost zdravotnického personálu řadí hotel na přední místo v nabídce léčebných služeb v Karlových Varech. Popis a nabídku jednotlivých procedur naleznete na https://www.astoria-spa.cz/cs/spa-wellness/

Hlavní prameny jsou doslova přes ulici. Karlovarská minerální voda pro pitnou léčbu vyvěrá prameny, které se liší teplotou (30 °C až 72 ˚C) a množstvím plynného kysličníku uhličitého. Karlovarské prameny obsahují 47 prvků potřebných pro organismus. Karlovarská minerální voda se pije dle indikace lékaře před jídlem, pomalu po doušcích, nejlépe při procházce. Pohárek o obsahu 1 až 2 dcl je vhodné vypít v průběhu 10 - 15 minut.

Hotel pro krátkodobé relaxační pobyty využívá řada individuálních klientů. Doporučujeme při tělesné i duševní vyčerpanosti či předcházení těchto stavů. Širokou nabídku lázeňských procedur a wellness služeb doplňují procházky po řadě výletních míst. Pěšky se vydejte k lanové dráze na rozhlednu Diana. Aktivní osoby mohou k výstupu využít značené cesty lázeňským lesem. Na ochoz rozhledny s výhledem se dostanete po 150 schodech, starší osoby mohou využít výtah. S dalších rozhledem a vyhlídek doporučujeme Goethovu vyhlídku, Vyhlídku Karla IV., Jelení skok, Tři Kříže, Aberg. Okolí je vhodné pro nordic walking, nebo si můžete zapůjčit kola. Nezapomenutelným zážitkem je exkurze do sklárny Moser, Muzeum Jan Becher či Muzeum slavné značky Mattoni v obci Kyselka.

 

Z hotelu po druhé noci odjíždíme odpočatí a s předsevzetím, že se příští rok určitě vrátíme.

 

KONTAKT

Sanatorium Astoria a. s.
Vřídelní 92/21, 360 01 Karlovy Vary

Telefon: +420 353 335 111
E-mail: reservation@astoria-spa.cz

 

Za redakci vyzkoušela Olga Nováková s manželem, září 2018

ASTORIA Hotel & Medical SpaDepandance WolkerASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical SpaČajovnaASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical SpaASTORIA Hotel & Medical Spa

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka