Anabell Beach Tour navštíví šest měst republiky,

patronkami jsou Hermannová s Bonnerovou

Jíme proto, abychom mohli sportovat, Centrum Anabell, které pomáhá osobám s poruchami příjmu potravy a jejich blízkým pokračuje ve svých aktivitách směrem ke zdravému sportování a nutnosti patřičného stravování. V letních měsících naváže na spolupráci s klubem plážového volejbalu Prague Beach Teamem v pražských Střešovicích a uspořádá Anabell Beach Tour. První turnaj pro smíšené dvojice se koná už v neděli 31. května právě na písku Prague Beach Team.

Druhým důvodem, který je nasnadě, že plážový volejbal k létu zkrátka patří.

„Beachová tour koresponduje s naší novou filozofií, která říká, že abychom se udrželi fit, je lepší v rozumné a přiměřené míře sportovat, než se trápit hlady,“ říká Jana Sladká, ředitelka Centra Anabell, které se problematice mentální anorexie a bulimie, ale i osvětové činnosti věnuje již třináctým rokem.

Anabell Beach Tour je benefiční šňůra turnajů v plážovém volejbale pro páry ve složení muž plus žena, výtěžek ze startovného půjde na podporu činnosti Centra Anabell, to znamená na terapeutické služby, internetové či nutriční poradenství, krizovou linku, ale i prevenci poruch příjmu potravy.

„Rovněž chceme zvyšovat povědomí o tom, že tu Anabell je a pomáhá. Pokud má někdo ve svém okolí kamarádku, které by se porucha příjmu potravy mohla týkat, může ji k nám nasměrovat či se sám poradit, jak s ní mluvit a nabídnout jí pomoct,“ vysvětluje Jana Sladká.

Anabell Beach Tour odstartuje v pražském Prague Beach Teamu, dále navštíví Kladno (Beach Klub Vavřinec), Pňov (BVC Žraloci), Liberec (Vratislavice), Brno (Centrum Viktoria), Pelhřimov (Beachwell) a celá série vyvrcholí finálovým turnajem opět na střešovickém písku.

Patronkami Anabell Beach Tour se staly úspěšné tuzemské hráčky plážového volejbalu Bára Hermannová s Martinou Bonnerovou.

„Patronkami Anabell Beach Tour jsme se staly, protože jako profesionální sportovkyně moc dobře víme, že správné stravování patří mezi důležité faktory při podávání dobrých výkonů na hřišti. Neplatí to jen u sportovců, ale u všech lidí, kteří se chtějí cítit lépe a spokojeně. Zdraví máme jen jedno a nestojí za to si ho ničit drastickými dietami. Každý by si měl najít svůj vlastní styl zdravého stravování, který mu bude vyhovovat. My na tom také pracujeme,“ shodují se Hermannová s Bonnerovou a slibují, pokud jim to tréninkové a herní povinnosti dovolí, se na tour také objevit.

Pro každou přihlášenou dvojici jsou připraveny dárky od partnerů tour Radox a Rajec, startovné rovněž zahrnuje slevovou poukázku na nutriční poradenství na vybrané pobočce Centra Anabell, to znamená v Praze, Brně či Ostravě. S výživou totiž v Anabell poradí nejen těm, jež se potýkají s anorexií, bulimií nebo záchvatovitým přejídáním, ale i sportovcům nebo jen těm, kteří se zajímají o svůj jídelníček.

Nejúspěšnější páry se pak mohou těšit na hodnotné ceny od partnerů seriálu, jimiž jsou rovněž televize Prima, česká pevnost Boyard TepFaktor a čaje Phoenix. Pro vítěze měst jsou připravena originální trika od GeekShirts.cz.

První dva nejlepší týmy z každého města postupují do finále 29. srpna v Prague Beach Team v Praze, kde se utkají o celkového vítěze. Vítězná dvojice se může mimo jiné těšit na účast na kempu plážového volejbalu v Itálii právě s Prague Beach Team.

„Pokud člověk může, měl by pomáhat. Pro Anabell se u nás turnaje konají pravidelně již od loňského srpna a jsem rád, že se nyní můžeme podílet na tom, že s benefičními turnaji navštívíme i další města a jiné areály,“ míní Jiří Navrátil z Prague Beach Teamu.

Po úvodním turnaji 31. května ve Střešovicích se tour přesune do Beach Klubu Vavřinec v Kladně, domovského klubu další úspěšné české hráčky Elišky Gálové. S BVC Žraloky v Pňově je zase svázán olympionik Petr Beneš. Liberecké Vratislavice nabídnou možnost zahrát si plážový volejbal v kraji pod Ještědem.

K létu sice patří plážový volejbal pod žhnoucím sluncem, někdy se ale počasí pokazí. V dalším dějišti tour, brněnském sportovním areálu Centrum Viktoria, se turnaj může naštěstí uskutečnit za každého počasí. „Nejen, že nás zájemci najdou nedaleko centra města, nově tu máme tři zastřešené beachvolejbalové kurty, takže se dá hrát za každého počasí,“ říká Hana Pernicová z Centra Viktoria.

Podobně je na tom i nově vybudované sportoviště a wellness centrum Beachwell v Pelhřimově, které je shodou okolností i občasným tréninkovým zázemím a partnerem patronek Anabell Beach Tour Báry Hermannové a Martiny Bonnerové. Kromě dalšího sportovního vyžití tu zájemci najdou i bohatou relaxační zónu se saunovým centrem, jenž zahrnuje finskou a bio saunu, páru a ledovou studnu, to vše doplňuje kryokomora nabízející léčbu chladem.

„Před dvaceti lety jsme se potkali na ČZU v Praze, kde jsme více než studiu holdovali právě beachvolejbalu. V průběhu let jsme strávili na pražských hřištích spoustu hodin, a proto nás moc mrzelo, že v Pelhřimově tuto možnost nemáme. Proto se v roce 2012 vše naplno rozjelo a konečně se nám podařilo dokončit úžasný volnočasový projekt nejen pro sebe, ale hlavně pro širokou veřejnost,“ popisuje Vladimír Kozler, který Beachwell vybudoval spolu se svojí ženou Zuzkou.

Turnaj mixů v Pelhřimově bude posledním regionálním kolem Anabell Beach Tour, tu poté uzavře finále 29. srpna v Praze.

Veškeré informace o Anabell Beach Tour včetně přihlášení na jednotlivé turnaje jsou na webových stránkách, aktuality lze sledovat také na Facebooku Prague Beach Teamu či Centra Anabell.

Termínovka

31. 5. Praha (Prague Beach Team Střešovice)

20. 6. Kladno (Beach Klub Vavřinec)

4. 7. Pňov (BVC Žraloci)

18. 7. Liberec (Vratislavice)

9. 8. Brno (Centrum Viktoria)

22. 8. Pelhřimov (Beachwell)

29. 8. Praha – finále (PBT)

 

Fotografie a zdroj: Eva Fryšarová, děkujeme

Anabell Beach Tour navštíví šest měst republiky, Anabell Beach Tour navštíví šest měst republiky, Anabell Beach Tour navštíví šest měst republiky, Anabell Beach Tour navštíví šest měst republiky, Anabell Beach Tour navštíví šest měst republiky,

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka