Amma masáž-maximální uvonění při minimu času

„Babičko, a jakpak se na tu lopatu sedá...“ napadlo mne poprvé, když jsem uviděla speciální křeslo pro provádění Amma masáže. I když, ani křeslo možná není ten správný výraz, protože po dobu Amma masáže vlastně velmi pohodlně klečíte s tělem a hlavou opřenými ve speciální konstrukci a pak jen cítíte jak po vaší hlavě, krku, ramenech a zádech kmitají něčí šikovné ruce.

Rytmus a pohyb

Nejen přenosné křeslo, ale i rychlé tempo, ve kterém se masáž provádí, ji odlišuje od ostatních relaxačních masáží. Pohyby maséra jsou velmi přesné a značně rytmické, vytvářejí choreografický celek, který je příjemný nejen pro klienta, ale i pro maséra, který jakoby tančí okolo. Rytmus hraje velmi důležitou úlohu. Jeho cílem je klienta uvolnit, ale zároveň i stimulovat a během 15 minut mu dodat novou energii. Svlékat se netřeba, pouze na chvilku odložíte všechny ozdoby z krku, hodinky, náušnice, a trochu netradičně i prstýnky, protože masáž se od hlavy a unavených zad za chvilku přesune až ke konečkům prstů.

Kde se vzala tajná zbraň proti únavě?

Současná podoba masáže je inspirována tradičním japonským uměním masáže amma, kterou v Zemi vycházejícího slunce praktikovali slepci. Tato stará technika byla znovuobjevena a zpřístupněna moderním potřebám díky Američanu Davidu Palmerovi v osmdesátých letech minulého století. Vychází ze spojení východní filosofie práce s tělem a moderními požadavky dnešní doby na rychlou regeneraci člověka. Cílem masáže je posílit "Tchi", čili tok životní energie, a to zprůchodněním energetického toku. Dochází ke stimulaci akupresurních bodů umístěných na meridiánech. Tím se docílí zlepšení celkového toku energie, která souvisí s harmonizací celého těla.

Tip na firemní benefit

Amma masáž je řešením pro nás všechny se sedavým zaměstnáním, pro osoby, které jsou vystavovány větší námaze zad, ale hlavně pro ty, kdo potřebují rychlé a účinné uvolnění a relaxaci. Navozuje harmonický stav a dává příjemný pocit dokonalého uvolnění a pohody, uvolňuje ztuhlé a bolestivé klouby a svaly, snižuje napětí v oblasti zad a zmírňuje migrény a bolesti hlavy. Dá se praktikovat i v kancelářích k odstranění únavy, při přípravě organismu k vyšším výkonům a posílení protistresové odolnosti. Pozor jen při horečkách a vysokém krevním tlaku.

Kdykoliv a kdekoliv

Protože se Amma masáž provádí vsedě a přes oblečení, je možné si ji dopřát téměř kdekoliv: nejen před nebo po důležitém jednání, během polední pauzy, ale i jako zajímavou perličku na závěr kosmetické nebo wellness procedury. Tak jsem ji poprvé zažila já a nelituji. Nutno podotknout, že na jejím konci jsem nebyla upečená, jako zlá ježibaba z perníkové chaloupky, ale během chvilky báječně odpočatá a nabitá energií.

Proceduru vyzkoušela: Petra Dolanská

Amma masáž-maximální uvonění při minimu časuAmma masáž-maximální uvonění při minimu časuAmma masáž-maximální uvonění při minimu času

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka