Amatéři si zahrají plážový volejbal pro občanské sdružení Anabell

Sportovat je potřeba zejména pro radost a dobrou náladu namísto až fanatické touhy po shazování kilogramů. Také na to chce poukázat benefiční turnaj amatérských smíšených dvojic v plážovém volejbale, který se uskuteční v sobotu 23. srpna v areálu Prague Beach Teamu v pražských Střešovicích. Výtěžek turnaje získá občanské sdružení Anabell, které již třináctým rokem pomáhá jako jediné v České republice lidem s poruchou příjmu potravy.

„Anorexie a bulimie jsou u nás stále tabu, což přispívá k tomu, že nemocní svůj problém často tají, přestože je důležité vyhledat pomoc a mít podporu blízkých,“ říká Eva Fryšarová, která turnaj pořádá. „Právě sport, ačkoliv v extrémním množství, bývá často jedním z prostředků, jak se nemocní snaží mnohdy už tak nízkou váhu dále snižovat. My chceme ukázat, že hlavním benefitem sportu je zábava a společnost přátel,“ dodává s tím, že poruchy příjmu potravy se nevyhýbají ani amatérským sportovcům – volejbalistům.

Peníze, které se vyberou na startovném, poputují neziskové organizaci Anabell, jež pro nemocné bývá mnohdy prvním kontaktem a nabízí jim a jejich rodině podporu a pomoc.

Na turnaj se mohou smíšené páry přihlásit na stránkách internetových stránkách, přičemž alespoň jeden ze dvojice musí být amatér. Turnaj začíná v 9 hodin a ve startovném se každý může těšit na grilované maso a vzorky emulzí EFFFI, které jsou určené pro sportovce. Ceny do turnaje věnovala Pivotéka Království piva.

Fotografie archiv Prague Beach Teamu, zaslala Eva Fryšarová – Happy Creative, děkujeme.

Amatéři si zahrají plážový volejbal pro občanské sdružení AnabellAmatéři si zahrají plážový volejbal pro občanské sdružení AnabellAmatéři si zahrají plážový volejbal pro občanské sdružení Anabell

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka