Alpský wellness v Rakousku

Alpský wellness se stal symbolem pro dovolenou, která se odvíjí ve znamení hlubokého odpočinku a aktivního pohybu uprostřed úchvatné vysokohorské přírody, kdy tělo a duše splývají v jeden harmonický vyvážený celek. Autentické prostředí a přírodní produkty – to jsou základní pilíře „Alpského wellnessu“.

Alpský wellnes (Alpine Wellness) je produkt v oblasti turismu, zaměřený na prostor Alp a využívající jejich blahodárného působení na tělesné zdraví a duševní pohodu člověka.
Je to současně i označení lázeňských zařízení, která patří k nejlepším svého druhu v Alpách. Zaměřuje se nejen na lázeňské požitky, ale také na pohyb a zdraví.

Alpský wellness znamená i specifický přístup k životu a životní styl. Skoro by se dalo říci, že je to celá filozofie, která čerpá nejen z pozitivních účinků nadmořské výšky a vysokohorského podnebí, přírodních materiálů, z nichž jsou postaveny stavby a jimiž jsou vybaveny prostory, pro Alpy typických kulinářských produktů nebo léčivé moci alpských bylinek.
Znamená také renesanci přírodního a civilizací nezkaženého způsobu života a objevování původní krásy Alp. Zkrátka a dobře, je to i proces objevování kvalit, které jsou autentické, tvoří neodmyslitelnou součást dané oblasti a jsou zcela nezastupitelné.

Nejrůznější vědecké průzkumy dokázaly, že dovolená v horách má omlazující účinky a upevňuje zdraví! Krevní tlak klesá, počet červených krvinek stoupá, zatímco se váha i bez vašeho zvláštního přičinění redukuje. Výrazně se zlepšuje i kvalita spánku. Regionální produkty pečují o tělo zevnitř i zvenčí a pohyb na zdravém vzduchu dodá tělu dosud nepoznanou životní energii. Nejvyšším cílem  hostitelů pak je, abyste se cítili co nejlépe a aby se pro vás staly Alpy jedinečným a nenahraditelným zážitkem pro všechny smysly!

Ubytovací zařízení, sdružená pod hlavičkou rakouského společenství „Alpský wellness“, přinášejí rozmanité nabídky pro dovolenou zaměřenou na lázeňské požitky v kombinaci s pohybovými aktivitami.
Certifikované podniky nabízejí pobyty s pravým a nefalšovaným alpským vysokohorským charakterem. V gastronomii i v kosmetice používané při lázeňských terapiích a procedurách převládají domácí přírodní produkty. Významnou součástí léčebných metod je i pohyb na zdravém vysokohorském vzduchu.

Hotely Alpine Wellness je možné najít v Korutanech, v Tyrolsku, v Salcbursku a ve Vorarlbersku.
Více informací naleznete na stránkách www.alpinewellness.net.

Ale relaxovat v Rakousku je možné samozřejmě i mimo podniky Alpine Wellness. Po celé zemi se nacházejí proslulé termální lázně, ve kterých můžete pocítit blahodárný účinek vody na vlastní kůži.

 

ALPSKÝ WELLNESS I PROSLULÉ TERMÁLNÍ LÁZNĚ V KORUTANECH:

Lázeňské středisko Bad Kleinkirchheim má v Rakousku jeden důležitý primát: společnost „Alpine Wellness International GmbH“ mu totiž jako prvnímu ze všech středisek v Rakousku propůjčila certifikát „Alpský wellness“, neboť jasně prokázal svou kompetenci v záležitostech zdravého životního stylu - www.badkleinkirchheim.at

Termální lázně St. Kathrein - www.badkleinkirchheim.at/therme-sankt-kathrein

Římské termální lázně - www.badkleinkirchheim.at/thermal-roemerbad

Hotely skupiny Alpský wellness v Korutanech:

HARMONY'S – hotel Kirchheimerhof

Felsenhof

Biohotel Daberer

Almwellnesshotel Tuffbad

 

Další termální lázně a wellness hotely v Korutanech:

Termální lázně v Bad Bleibergu, špičkové lázeňské středisko v blízkosti Villachu, poskytuje svým hostům prvotřídní hotely, terapeutická zařízení, rehabilitační pracoviště a nádherné oázy wellnessu - www.bad-bleiberg.at

V letní sezoně 2012 se slavnostně po rekonstrukci otevřou brány nejmodernějšího zařízení svého druhu v celém Rakousku - termálních lázní Warmbad Villach.

Pobyt v korutanském hotelovém komplexu Mountain Resort Feuerberg na náhorní plošině Gerlitzen Alpe v nadmořské výšce 1.766 metrů umožňuje plavání s panoramatickým výhledem.

Horní Rakousko je ideálním místem pro ty, kdo pečují o své tělesné i duševní zdraví. Léčivé prameny tryskají ze země a kolem nich vyrostla v celé zemi moderní wellnessová centra.
www.gesundheitsurlaub.at

 

KNEIPPOVY TRADIČNÍ LÉČEBNÉ DOMY V HORNÍM RAKOUSKU:

Zdraví prostřednictvím síly vody – Kneippova vodoléčba:
Terapie založená na působení obyčejné vody se považuje za účinný prostředek na celou řadu zdravotních potíží a také nejlepší metodu k vyrovnanému životu osvobozenému od každodenního stresu. Ideální zahájení zdravého života podle Sebastiana Kneippa nabízí přes 40 lázeňských hotelů v Rakousku.
Kneippovo & zdravotní centrum Milosrdných bratří
Kneipp Traditionshaus Aspach
Kneipp Traditionshaus Bad Kreuzen
Kneipp Traditionshaus Bad Mühllacken

Termální lázně a wellness hotely v Horním Rakousku:

V Evropských termálních lázních v Bad Ischlu se solanka používá jako terapeutický léčebný prostředek. Solankové koupele mají protizánětlivé účinky, utišují bolest a podporují krevní oběh.

Další významné lázně nalezneme v Horním Rakousku v Bad Schallerbachu a Bad Hallu, z welnessových hotelů uvedeme alespoň Hotel Lebensquell Bad Zell, Vitalhotel Therme Geinberg, Gesundheitshotel Spa Bründl či Vital Resort Villa Seilern.

TYROLKO: Z LEDOVCE ROVNOU DO TERMÁLŮ:

V Tyrolsku je síť podniků Alpine Wellness zastoupena hotely Karwendel a Sonneck. Hosté mohou také relaxovat v termálních lázních Aqua Dome či v Lázních zážitků v Zillertalu.

Termální lázně v Tyrolsku:
Termální komplex Aqua Dome Längenfeld je obklopen třítisícovými horskými vrcholy pohoří Ötztaler Alpen a kromě nabídky termálních bazénů láká návštěvníky také oázou se saunami, velkoryse pojatým areálem spa & beauty a fitness centrem.

Malé i velké návštěvníky Termálních lázně zážitků v Zillertalu uchvátí dvě nejúžasnější atrakce svého druhu v Evropě: 133 metrů dlouhá skluzavka a 134 metrů dlouhá skluzavka pro klouzání na gumových duších.

Hotely skupiny Alpský wellness v Tyrolsku:
Prvním certifikovaným hotelem Alpine Wellness v Tyrolsku je hotel Sonneck.
Dětský hotel St. Zeno
Hotel Karwendel

Další wellness hotely v Tyrolsku:
Lázeňský hotel Zedern Klang v obci Hopfgarten v oblasti Východní Tyrolsko je charakteristický svou moderní architekturou využívající jako stavebních materiálů zejména dřevo a kámen z místních zdrojů.

Hosté hotelu Sporthotel & Wellnessresidenz Jesacherhof v St. Jakobu v oblasti Východní Tyrolsko mají k dispozici vlastní lázeňský areál.

SALCBURSKO: TERMÁLY A HOTELY "ALPSKÝ WELLNESS":

Termální lázně, obklopené třítisícovými vrcholy, s léčebnou vodou z nitra Vysokých Taur. Hotely, poskytující hostům veškerý luxus - to je wellness v Salcbursku.

Alpské termální lázně v Bad Hofgasteinu poskytují se svou bohatou nabídkou lázeňských radovánek zcela novou dimenzi požitků.

Odpočinek, relaxace, uvolnění - to je motto světově proslulých Skalních termálních lázní v Bad Gasteinu, které leží v ideální nadmořské výšce 1.000 metrů.

Na ploše o rozloze cca 30.000 m2 zde vítá své hosty nádherný svět lázeňských požitků Termálních lázní AMADÉ v Altenmarktu v Pongau.

Hotely skupiny Alpský wellness v Salcbursku:
TAUERN SPA Zell am See – Kaprun je jedním z osmi lázeňských center zastřešující organizace VAMED Vitality World a.s., která klade velký důraz na komplexní wellness, zahrnující jak lázeňské procedury, tak i pohybové aktivity.

Romantický hotel Im Weissen Rössl

Wellnessový hotel Der Krallerhof

Hotel Haller

Ebner`s Waldhof am See

Grand Park Hotel

Hotel Oberforsthof

Hotel Edelweiss

Hotel Übergossene Alm

Hotel Grüner Baum - hotelový komplex, sestávající z 5 budov obložených dřevem v typickém salcburském stylu, se rozkládá na 70 hektarech alpských luk.

Hotel vitality a požitků Moisl

Der Unterschwarzachhof

Hotel Salzburger Hof

Hotel Lürzerhof

ŠTÝRSKO: WELLNESS V ZELENÉM SRDCI RAKOUSKA:

Pobyt ve Štýrských horách upevňuje zdraví a dokonce má omlazující účinky. Devět termálních lázní a 15 lázeňských měst ve Štýrsku poskytuje zotavení nejrozmanitějším způsobem - www.steiermark.com/cs


Termální lázně ve Štýrsku:
Ve štýrských léčebných zařízeních se nejmodernější poznatky a technologie v oblasti lázeňství prolínají s tisíciletými zkušenostmi a moudrostí starých léčebných metod.  Štýrsko přitom využívá přitom svých skvělých přírodních zdrojů a produktů: od jablek až po olej z dýňových jader – pro lázeňské i kulinářské požitky.

V srdci nádherného horského světa v půvabné obci Bad Mitterndorf byly vybudovány Termální lázně Grimming.

Wellnessový ráj Termálních lázní Bad Walters se rozkládá na ploše 25.000 m².

Termální lázně Loipersdorf jsou oázou dokonalého klidu a odpočinku, ale také místo nevšedních lázeňských zážitků s obrovskou nabídkou wellnessových terapií a sportovních aktivit.

Koncept zotavení a relaxace v hotelu Erzherzog Johann ve štýrském Bad Aussee se nazývá „A(lm)YURVEDA“a spojuje filozofii ajurvédy s léčebnými zdroji Alp – bylinami, léčebným bahnem a tradičními lidovými recepty.

ALPSKÝ WELLNESS V ROZMANITÉ KRAJINĚ VORARLBERSKA:

26 specializovaných center zdraví a wellnessových hotelů nabízí různorodé programy pro upevnění zdraví - tak rozmanité, jako je sama krajina mezi Bodamským jezerem a horami v Arlbergu.
www.vorarlberg.travel

Hotely skupiny Alpský wellness ve Vorarlbersku:
Nalezení inspirace pro ducha i tělo slibuje přírodní hotel Chesa Valisa. Jeden z nejznámějších vorarlberských hotelů již přes 500 let navrací hostům zdraví a vitalitu. Přídomek hotelu Chesa Valisa jako „přírodní“ má dokázat, že ekonomie a ekologie nejsou protivníci, ale v tomto případě spojenci. Ekologická linie hotelu naprosto neznamená ústupky, pokud jde o komfort a luxus. Díky úspěšnému spojení tradičního alpského exteriéru s moderním interiérem a harmonické symbióze všech čtyř elementů – země, vody, vzduchu a ohně – prožijí hosté v hotelu Chesa Valisa nezapomenutelné dny plné pohody.

Přírodní, lázeňské, kulinářské a kulturní požitky se prolínají ve stylově čistém, autentickém Hotelu Post v Bezau Bregenzském lese. Špičková kvalita služeb a puristický moderní design vytvářejí z hotelu Post v obci Bezau zcela unikátní místo, kde hosté rázem zapomenou na strasti všedního dne.

A vůbec nejlepší místo z celého hotelu jsou hotelové lázně s názvem Susanne Kaufmann SPA. Kombinací tradičních lázeňských metod, nejrůznějších masážních technik, tradiční čínské medicíny a vysoce efektivních přírodních kosmetických produktů Susanne Kaufmannové lze hostům účinně pomáhat při všeobecné regeneraci těla a duše, aktivním odbourávání stresových faktorů, regulaci hmotnosti, omlazovacích procedurách (anti-aging) a docílení stavu absolutní harmonie. 
Aktivní a lázeňský hotel Alpenrose

 

Zdroj: Tisková zpráva

Alpský wellness v RakouskuAlpský wellness v RakouskuAlpský wellness v RakouskuAlpský wellness v Rakousku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka