Alexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkami

Navštívili jsme luxusní wellness centrum a hotel Alexandria krátce po otevření

Nový, moderní wellness hotel v centru Luhačovic jsme vyzkoušeli začátkem února, krátce po zahájení provozu pro veřejnost. Zaměřili jsme se zejména na wellness služby pro hotelové hosty. Při naší návštěvě jsme se přesvědčili, že právě zde vyrostlo největší a nejluxusnější wellness centrum v Luhačovicích a okolí. Ve spojení se zážitkovou gastronomií a pohodlným ubytováním jde o komplex, který dopřává svým hostům tu nejvyšší relaxaci a pohodu.

Obklopeni luxusním vybavením zapomenete na starosti všedního dne a můžete zde strávit příjemný víkend nebo týdenní pobyt. K pobytu v lázních patří také procedury a rehabilitace a i v této oblasti je připravena široká nabídka. Vydejte se s námi do krásných Luhačovic!

Alexandria Spa & Wellness hotel je čtyřhvězdičkovou oázou pro klidný relaxační pobyt. Vzhledem k charakteru hotelu jsou služby přístupné osobám starším 15 let. Návštěvníci tak mají jistotu skvělého, ničím nerušeného odpočinku. Wellness hotel tvoří dva vzájemně propojené objekty. Dvě části, dva světy. Hlavní budova hotelu nezapírá svůj zrod za první republiky a hrdě se k ní hlásí. Hosté v ní najdou jak původní oblíbenou Francouzskou restauraci, tak noční klub, které neodmyslitelně patří k historii tohoto proslulého hotelu. Nám vyhovoval styl třicátých let s černobílými fotografiemi z filmů jako např. Kristián. Zkrátka příjemný výlet do historie pro volný večer. Myslíme si, že dobrý program k lázním již neodmyslitelně patří a za to si hotel zaslouží první hvězdičky. Citlivá rekonstrukce se opravdu povedla.

Nová moderní část, která vyrostla za hlavní budovou hotelu a rozhodně nezůstává ve stínu své starší sestry je reprezentantem současné generace nejmodernějších lázeňských zařízení evropského wellness. Skládá se ze čtyřpatrové nadzemní části a dvou suterénních podlaží, ve kterých se nachází wellness centrum. Architektura nadzemní části ve tvaru komolého jehlanu na obdélníkovém půdorysu je tvarově inspirována starověkými paláci. Po vstupu do nové hotelové části přivítá návštěvníky recepce wellness centra, kde je možné naplánovat procedury, získat informace a poté se vydat do vlastního wellness zázemí. V recepci se zabydluje velké mořské akvárium. Zvolený design terakotových omítek se zlacenými dekorativními linkami v kombinaci s dominantním sloupořadím z pravého egyptského mramoru dotváří luxusní atmosféru. Prostoru vévodí recepční pult inspirovaný nálezem sarkofágu Ramsese III., který kompozičně doplňuje mořské akvárium na druhé straně.

Architektonické pojetí obou vzájemně propojených objektů vytváří obraz kosmopolitního prolínání stylů a kultur území, kterými na svých taženích prošel Alexandr Veliký, jehož jméno hotel nese. Slavný vojevůdce, kterému byl vychovatelem řecký filozof Aristoteles, založil desítky nových měst, z nichž nejslavnějším se stala Alexandrie v Egyptě. Ten připomínají starověké symboly, jimiž je nová hotelová část vyzdobena. Obě hotelové části spojuje přímé schodiště. Zde najdete jako třešničku na dortu unikátní nástěnné koncepční výtvarné dílo, které ideálním způsobem doplňuje atmosféru hotelu. Jedná se o cyklus navazujících abstraktních obrazů na téma "Život a pouť Alexandra Makedonského", které okouzlí jak v celku - existencí a vývojem dějové linky, tak i v detailu - prací s barvou a strukturou.

Alexandria **** Spa & Wellness hotel, který se svou nově nabytou krásou opět vrátil ke svému lesku, okouzluje svým celkovým pojetím. Do hotelu se vstupuje hlavní budovou, která vítá své hosty noblesními mramorovými obklady a nezapírá svůj zrod za první republiky. Obě hotelové části disponují celkovou kapacitou 106 lůžek v komfortních pokojích vybavených televizorem se satelitním příjmem, telefonem, sejfem a minibarem. Interiér pokojů v hlavní budově připomíná prvorepublikovou atmosféru. Naopak v nové části jsou jednotlivé pokojové dekorace a výtvarná díla jakousi připomínkou suvenýrů z Alexandrových cest - moderní reinterpretace egyptské malby na papyrus, moderní parafráze egyptských kanop v podobě stylizovaných sošek egyptského božstva, nádech bílého indickéhohedvábí na záclonách a závěsech. K internetu se hosté mohou zdarma připojit v pokojích nebo ve vstupní hale. Pokoje v hlavní budově hotelu a v posledním patře nové ubytovací části jsou klimatizovány.

Naše pokoje jsme měli připraveny ve spodní budově. Jednolůžkový pokoj překvapil širokou, velmi pohodlnou postelí s kvalitními lůžkovinami. Krásná, prostorná koupelna se sprchovým koutem zdůraznila wellness orientaci hotelu. Vyzkoušeli jsme samozřejmě wellness centrum a také procedury. Z pokoje je hostům umožněn přístup do wellness části i na procedury v županu. Překvapila nás zejména velikost županu, který bude stačit i vyšším lidem, což na hotelech nebývá samozřejmostí.

Námi vybrané procedury masáž plosky nohy, aroma masáž i medová masáž byla velmi odborně odvedena, personál wellness centra je příjemný a co je důležité - dokáže poradit. A tak jsme si z masáží odnesli i doporučení na jednoduché cviky a případně i radu jak dále o sebe pečovat. Masáže probíhají v pěkném prostředí, přímo ve wellness centru, v oddělených kabinách. Před masáží je tak možné využít prohřátí svalů ve finské sauně. Medová detoxikační masáž má své příznivce a zde jsme si potvrdili, že je dobré ji jednou za čas opakovat. Na organismus má med blahodárný účinek. Prospívá pokožce, detoxikuje, ozdravuje. Díky masáži jsou vysávány staré usazeniny a jedy až z hloubky tělesných tkání. Přes reflexní zóny zad stimuluje masáž činnost orgánů těla, které k nim patří.

Vlastní wellness centrum je umístěno na třech podlažích, nejníže je velký bazén (16x8 metrů) s masážním zálivem a samostatnou vířivkou. Na dně bazénu jsou dvě zlaté světélkující slunce. Tento prostor je velmi poutavý a mramorové sloupoví mu dodává úžasnou atmosféru. Zajímavé pocity napadají každého návštěvníka. Každý se cítí královsky, usedne-li do řady vyhřívaných mramorových lavic, které jsou umístěny po boku bazénu jako honosné kóje pro vladaře. Prostor je propojen s dalšími patry a také prosvětlen průhledy. Odděleně se nalézá Knaippův chodník, mělké nádržky nabízí střídavě horkou a studenou vodu. Prosklený výtah vyveze hosty o patro výše do prostor římských lázní. Dominantou prostoru je také točité schodiště. V patře římských lázní je skvělá orientální bylinková parní lázeň naproti solné lázni. O kousek dál naleznete trojici menších prohříváren, uprostřed tradiční finská sauna zde přináší netradiční tvar z ladných křivek. V sousedství naleznete i laconium a privátní wellness s pohodlným vodním lůžkem. V chodbách wellness centra jsou umístěny i místnosti pro jednotlivé procedury. Návštěvníci mohou využít hotelové fitness centrum s nejmodernějšími stroji a trenažéry.

Ve Francouzské restauraci jsme si dopřáli skvělý oběd. Podle návrhu šéfkuchaře jsme ochutnali Koktejl Alexandria, jemný brokolicový krém, flambované kuřecí prsíčko, pošírované v panenském oleji a rozmarýnu s grilovanými sherry rajčaty s přílohou bramborových dukátků. Na závěr jsme si dopřáli vanilkovou zmrzlinu a černým rybízem. Tuto restauraci s přátelskou atmosférou a profesionálním servisem mohou využít hoteloví hosté i veřejnost také při firemních akcích, rodinných oslavách nebo svatbách.
Restaurace určená hotelovým hostům nabízí široký výběr jídel i lehkých pokrmů, které nejen potěší chuťové buňky, ale také prospějí zdraví. Většinou jsou snídaně a večeře podávány bufetovým způsobem, v nabídce je i plná penze.

Za návštěvu rozhodně stojí vyhlášený night club s dobovou atmosférou a živou hudbou. Ten patří k hotelu od doby, kdy hotel Alexandria přivítal své první hosty. Komorní prostory klubu se dají využít jako separátní meeting room.

V příjemném prostředí nového wellness centra Spa Alexandria, které navozuje atmosféru starořímských lázní, si užijete terapie různých forem, vůní a barev, které pečují o zdraví, krásu těla a obličeje. K péči o zdraví je využívána zdejší jedinečná přírodní léčivá voda a v oblasti wellness se nabízí široká škála prožitkových a originálních procedur. Návštěva wellness centra se vás dotkne něčím mystickým a připraví vám úžasné wellness zážitky. Vstup do prostor wellness centra a na hromadné procedury (prohřívárny) je pro hotelové hosty zdarma. Wellness centrum je však otevřeno i dalším lázeňským hostům. Rovněž zajímavé procedury lákají objednání. Zvolit můžete z několika druhů masáží nebo zábalů. V rámci nabídky medical wellness je k dispozici i služba lázeňského lékaře.

Našim čtenářům můžeme pobyt ve Spa & Wellness hotelu ALEXANDRIA plně doporučit. Víkendová relaxace s využitím některého z připravených balíčků, lázeňský pobyt nebo dovolená jistě přinese každému kýžený odpočinek, relaxaci, bude působit protistresově. Přijeďte si odpočinout a načerpat nové síly!

Foto redakce a Hotel Alexandria

Alexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkamiAlexandria **** Spa & Wellness na jedničku s hvězdičkami

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka