Alergici, astmatici - zkuste se znovu volně nadechnout

Antibakteriální vysavače s desinfekční lampou vyhubí roztoče, bakterie a viry

Jaro je tady. Pro alergiky a astmatiky je to období, které očekávají s obavou. Otepluje se, což přeje množení roztočů žijících v každé domácnosti a jenž jsou jednou z nejčastějších příčin vzniku nemocí, jako jsou alergie a astma. Také se probouzí příroda a s tím se objevují ve vzduchu první částečky pylů, které alergikům způsobují nepříjemné rýmy, spouští slzení očí a způsobují problémy s dýcháním. Jak proti nemocem bojovat a nepolykat každý den chemické léky? Začít je třeba doma.

V bytě či domě trávíme většinu svého času, ať již spánkem nebo jinou činností. Proto by měli alergici a astmatici věnovat zvýšenou pozornost při úklidu svého domova. Účinnou pomocí je používání moderních spotřebičů, které využívají technologie hubící roztoče, bakterie a odstraňující pyl z oblečení i domácího textilu. Dlouholeté zkušenosti českých i zahraničních lékařů dokazují, že díky používání spotřebičů s HEPA filtrem a desinfekční UV-C lampou jako jsou antibakteriální vysavače RAYCOP lze velmi výrazně snížit projevy nemocí jako je rýma, potíže s dechem a slzení očí.

 

Antibakteriální vysavače Raycop – v zahraničí běžná pomůcka pro alergiky

Vysavače Raycop jsou v České republice jediné antibakteriální vysavače, které využívají patentovaný 3-stupňový systém čištění pro odstranění roztočů, bakterií, virů a dalších alergenů. Jsou vybaveny dvojitou mikroalergickou filtrací včetně HEPA filtru (H13) a dokonalého utěsnění, aby se zabránilo úniku mikročástic zpět do ovzduší místnosti. „V zahraničí jsou již několik let běžnou součástí domácností alergiků a astmatiků. V České republice je však jejich rozšíření ještě nedostatečné. To je škoda, protože podle mých zkušeností, je to velmi účinná pomůcka, která funguje. U svých pacientů pozoruji dlouhodobě podstatné zlepšení a někdy i vymizení problémů jako jsou kožní ekzémy, vyrážky a další. Zejména u malých dětí jsou účinky vidět již po pár týdnech používání vysavače,“ říká kožní lékařka MUDr. Hana Janíková.

 

UV-C záření, vznikající v trubici namontované uvnitř Raycopa, uvolňuje velké množství neviditelných ultrafialových paprsků 254nm (nanometrů) vlnové délky. Toto UV-C germicidní světlo zabije všechny bakterie, viry a jiné patogeny a zároveň poškozuje DNA prachových roztočů a tím ničí jejich schopnost se množit a způsobit onemocnění.

 

Co nefunguje?

  • Zapomeňte na používání chemických přípravků
  • Neúčinné jsou také pokrývky z organických materiálů, jako je ovčí rouno, jsou účinná minimálně nebo vůbec ne.
  • Čističky vzduchu jsou u alergie na roztoče omezeně účinné, neboť alergen není polétavý, ale rychle usedá ze vzduchu na zem.

 

Praktický a rychlý úklid v domácnosti alergika či astmatika

  • Jednou týdně vysávejte antibakteriálním vysavačem – lůžko, závěsy, sedací soupravu a další textilie.
  • Vysavač používejte i na oblečení, které nosíte venku – bundy, kalhoty. Odstraníte tak částečky pylu a bakterií, které si přinesete z venku.
  • Pravidelně větrejte, roztoči i bakterii mají rady vlhko. Nedejte jim šanci a udržujte ve vaší domácnosti v suchu.
  • Pokud je to možné, odstraňte v domácnosti zbytečné textilie, jako jsou koberce a záclony.

 

Jaké modely antibakteriálního vysavače Raycop jsou k dostání v ČR?

Raycop Genie
Raycop Genie s cyklonovým sáním a vibračním kartáčem používá patentovaný 3stupňový systém čištění. Hravě odstraní roztoče, bakterie, viry, plísně a alergeny z matrací, lůžkovin, čalouněného nábytku a dalších textilií bezchemickou cestou. Doporučená cena: 3 990,- Kč

Raycop Hera
Model Raycop HERA s ergonomickým designem je vybaven cyklonovým sáním, dvojitým vibračním klepačem pro vyšší účinnost a přídavnou rukojetí. Doporučená cena: 5 990,- Kč.

Raycop Smart
První originální model Raycop SMART je používán ve více jak 400.000 domácnostech ve 14-ti státech. Doporučená cena: 4 990,- Kč.

 

Raycop je jediný produkt svého druhu na světě a je oceněn a schválen Britskou nadací pro alergie; Vysavače Raycop získaly pečeť LOHAS Lifestyles of Health and Sustainability; získali také Test účinnosti UV-C vysavače Raycop provedená universitou "The University of Manchester" - Potvrzení účinnosti ničení roztočů a virů. V České republice vysavače Raycop doporučují díky již více než tříleté zkušenosti kožní lékaři i alergologové.

 

Informace nejen o vysavačích, ale také o alergiích, roztočích a další užitečné tipy najdete na internetových stránkách

 

Fotografie poskytla Kateřina Fadljevičová, 4INFO.CZ, děkujeme

Alergici, astmatici - zkuste se znovu volně nadechnoutAlergici, astmatici - zkuste se znovu volně nadechnoutAlergici, astmatici - zkuste se znovu volně nadechnout

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka