Aerobikový svět čeká vrchol sezóny

Za necelý týden porovnají své síly v nejvyšší soutěži sportovci oblasti aerobiku a fitness. Pozornost aerobikového světa bude patřit holandskému Dordrechtu, kde 15.října 2012 vypukne FISAF World Fitness and Hip Hop Unite Championship 2012.

Čeští závodníci ze světa aerobiku, fitness patří dlouhodobě mezi nejlepší na světě. Na letošním mistrovství Evropy v Praze potvrdili výbornou formu i v letošní sezóně. Získali čtyři zlaté medaile v kategorii sportovního aerobiku i fitness týmů. „Česká výprava bude, jako již tradičně, patřit k největším ze všech zúčastněných zemí. Seznam členů české reprezentace překračuje 250 osob,“ vyjadřuje se k nadcházejícímu FISAF mistrovství světa prezidentka Českého svazu aerobiku, fitness a tance FISAF.

 

Letošním mistrovstvím světa, se s vrcholovým sportem loučí Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek, kteří na konci září oslnili svým výkonem jihoamerický kontinent. Start na FISAF mistrovství světa nebudou mít vůbec snadný, všichni od nich očekávají jediné - vítězství.

 

V kategorii jednotlivců bude za ženy bojovat úřadující mistryně Evropy a mistryně světa z roku 2010 Denisa Barešová. Úhlavní soupeřkou jí bude především Australanka Allira Bull, která se stala absolutní vítězkou na ME v kategorii open. Za muže reprezentuje ČR Jan Pochobradský jehož největším soupeřem je Fin Juuso Väisänen, který porazil Pochobradského na mistrovství Evropy „Jsem spokojený se sestavou, s výsledkem rozhodně ne,” vyjádřil se rozhořčeně ambiciózní český reprezentant po ME.

 

Na ploše mistrovství světa se vystřídá okolo tisícovky závodníků. Velkou konkurenci potvrzuje také prezidentka Českého svazu aerobiku, fitness a tance FISAF, Jana Havrdová: „V letošním roce je na startovní listině MS výrazně více závodníků, proto i konkurence českým špičkám bude větší. Přesto věříme, že přivezeme řadu medailí včetně těch nejcennějších v kategorii dospělých.”

 

zdroj fotografií: foto KOLIMEDIA poskytla Petra Fuksová, Junior Manager agentury RHA, za Český svaz aerobiku, fitness a tance FISAF

Šindelářová - SirotekDenisa Barešová

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka