7 tipů na zimní dovolenou v Horním Rakousku

Kdo by nechtěl zažít dovolenou jako z obrázkové knížky, se spoustou sněhu a kvalitními sjezdovkami. Představujeme vám 7 zimních středisek v Horním Rakousku, kde si tento sen můžete splnit. Stačí si jen vybrat.

1. Dachstein West

Tato lyžařská oblast nabízí svým hostům největší síť sjezdovek (78 km) v celém Horním Rakousku. Díky milým hostitelům a 18 sjezdovkám „pro zábavu“ můžete spojit aktivní dovolenou s příjemným odpočinkem s krásnými panoramaty hor. Zdejší sjezdovky jsou velmi rozmanité: začátečníci si na své přijdou v Rookie parku, ti nejmenší se vyřádí v zemi Brumsiho, profesionálové mohou využít závodní tratě s časomírou a ti nejvíce trénovaní mohou zkusit Divokou Hildu se sklonem 67 %. A po takovém výkonu si jistě zasloužíte pořádnou odměnu v podobě vydatného trhance nebo knedlíků na mnoho způsobů.

2. Feuerkogel

Umístěn v 1600 metrech nad mořem, láká Feuerkogel svými 10 kilometry sjezdovek a tratí k zimním radovánkám doprovázeným výhledem na jezera Traunsee, Dachstein a Traunstein. Tratě jsou vhodné jak pro děti, tak pro dospělé, proto je toto středisko oblíbeným cílem pro rodiny. Tamější úchvatné krajiny jistě ohromí každého.

3. Dachstein Krippenstein

Středisko leží v nadmořské výšce 2000 metrů a je tak nejvýše položeným v celé zemi. Nabízí klientům až 30 kilometrů tras mimo sjezdovku s převýšením 1500 metrů dělá z této oblasti číslo jedna mezi freeridery. Pod vedením zkušených průvodců můžete objevovat kouzlo hlubokého sněhu. Nachází se zde i nejdelší sjezdovka v celém Rakousku – Obertraun. K tomu připočtěte ještě krásné výhledy na Dachstein, které jistě potěší každého milovníka přírody. A pokud chcete vidět krásy zblízka, v nabídce jsou i sněžnice pro pěší zimní turistiku, včetně výletu k velkolepé vyhlídkové plošině 5fingers.

4. Kasberg

Středisko leží na východ od Solné komory, na úpatí pohoří Totes Gebirge. Těšit se můžete na 21 kilometrů výborně upravených sjezdovek, největší boarderpark Horního Rakouska a vynikající pochoutky z horských chat. Na své si zde přijdou jak rodiny s dětmi, tak příznivci freestylu, ale i sportovní lyžaři. Ti nejmenší mohou zdokonalit své obloučky v dětské skiaréně. A Vaše chuťové buňky jistě potěší místní domácí masové karbanátky nebo pokrmy z pastýřské pánvičky.

5. Hinterstoder

Prázdninový region Pyhrn-Priel láká na slavnou sjezdovku Světového poháru a sportovní panoramatické sjezdovky. K dispozici je klientům 40 kilometrů sjezdovek, ze kterých budou mít radost i ti nejmenší. Lyžování můžete spojit s výhledy na vrcholy Großer Priel, Kleiner Priel nebo Spitzmauer. Sportovní lyžaři, kteří dokážou pokořit sjezdovku Světového poháru Hannese Trinkla, mohou čelit výzvě v podobě sjezdovky Inferno se sklonem 70 %.

6. Wurzeralm

V nadmořské výšce 1400 metrů najdete plošinu bohatou na sníh, středisko s dlouhými a slunečnými svahy o celkové délce 22 kilometrů vhodné pro rodiny i pohodové lyžaře. Rodiče mohou své děti přenechat zkušeným instruktorům v Sunny Kids Parku a sami vyjet na 1870 metrů vysoký vrchol Frauenkar, který zaručuje úžasný výhled na okolní dvoutisícovky. Vyřádit se zde mohou ale i zkušenější lyžaři.

7. Hochficht

Lyžařské středisko Hochficht na rakouské straně Šumavy je největším lyžařským areálem v Rakousku mimo Alpy. Návštěvníky zde jistě potěší 20 kilometrů rozmanitých sjezdovek, ale i česky mluvící personál v celém středisku. Středisko je velmi vhodné pro rodiny s dětmi, ale i pro pokročilé lyžaře: k dispozici jsou jak rodinné sjezdovky, tak závodní sjezdovka FIS prověřená Evropským pohárem. Pro ty, co mají rádi adrenalin, je zde připraven crosspark nebo funpark. A po dni stráveném na lyžích si můžete ve vyhřátých horských chatách dopřát zdejší slavné a chutné brambory na lněném oleji.

Zdroj informací a fotografií: Kateřina Vlčková, Public Relations, Rakouská národní turistická centrála Österreich Werbung – děkujeme.


Dechberoucí výhledy Vás čekají právě v Horním RakouskuIdeální místo pro rodinnou dovolenou

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka