6. ročník Mistrovství České republiky v pole sport

opět láká světovými mistry

Obrovský úspěch českých soutěžících na Mistrovství světa 2015 v Londýně byl následován nemenším úspěchem na Mistrovství světa 2016 ve Florencii. Opět se letos můžete těšit na výkony, které uchvacují celý svět. V pořadí již 6.ročník Mistrovství ČR v pole sport zve na atraktivní podívanou plnou napínavých momentů. V loňském roce se organizátor rozhodl změnit formu semifinálového kola, kdy soutěžící byli odbornou porotou hodnoceni na základě zaslaného videa,

a přesunout soutěžící rovnou do divadla a umožnit tak všem vyzkoušet si krásné prostory a obdiv publika. Pro velký zájem také letos proběhne semifinále v divadle. Dějištěm největšího tuzemského klání tohoto náročného sportu se ve dnech 22. a 23. dubna 2017 (semifinále) a 17. června 2017 (finále) stane Divadlo Hybernia v Praze.

Čeští reprezentanti jsou svými úspěchy známí po celém světě. I za těmi nejmenšími soutěžícími na Mistrovství světa přichází známé zahraniční osobnosti pole dance komunity a dávají jim najevo svůj obdiv. Česká republika je tak v pole dance světě známá velmoc, což dokazují také poslední úspěchy z Mistrovství světa 2016, odkud si naši reprezentanti přivezli 2 zlaté, 1 stříbrnou a 1 bronzovou medaili.

„Česká reprezentace opět dokázala svou píli proměnit v cenný kov. O takovém obrovském úspěchu se nám před pár lety ani nesnilo! Je skvělé, že se do pole dance zapojuje také čím dál tím více mladších soutěžících, z toho máme obrovskou radost. Pokud jim láska a píle ke sportu vydrží, věřím, že to můžou dotáhnout daleko.“, neskrývá své nadšení nad budoucností Olga Marešová, předsedkyně CPASF.

 

Jaké choreografie tedy letos soutěžící představí na domácí půdě? Jak se rok tvrdého tréninku projevil v sestavách akrobatických prvků prováděných vysoko nad zemí? Kdo nejvíc překvapí?

V letošním ročníku je o účast zvýšený zájem. Celkem se přihlásilo přes 200 soutěžících, což oproti loňsku představuje nárůst o 40 %! Soutěžící ženy se podle svých zkušeností a úrovně zařadí mezi Ženy amatérky, Ženy profesionálové nebo Ženy elite. Dalšími kategoriemi jsou Muži, Dvojice, Děti a Junioři. V loňském ročníku organizátor zavedl dvě nové kategorie – Masters a Parapole, které se setkaly s nebývalým úspěchem, a proto budou zařazeny také letos.

„Spousta lidí nevěřícně kroutila hlavami, když jsme vyhlásili novou kategorii pro tělesně postižené -Parapole. Atmosféra, jaká v divadle nastala, když tyto soutěžící vystoupily, byla neuvěřitelná. Tito soutěžící si svými výkony získali nebývalou vlnu podpory a dlouhotrvající potlesk. Přesvědčili jsme také mezinárodní organizaci, aby tuto kategorii zařadila na Mistrovství světa, kde si pak tito naši soutěžící vysloužili několikaminutový potlesk ve stoje a také cenné kovy. Doufáme, že se všechny kategorie budou jen rozrůstat a v budoucnu se pole sport stane oficiální sportovní disciplínou.“, dodává Olga Marešová.

Na letošním Mistrovství České republiky v pole sport se na stupně vítězů postaví tři nejlepší z každé kategorie, ti nejúspěšnější pak mohou pomýšlet na kvalifikaci na Mistrovství světa.

Semifinále proběhne ve dnech 22. a 23. dubna a finále 17. června 2017 v pražském divadle Hybernia.

Informace o prodeji vstupenek a další podrobnosti k Mistrovství ČR najdete na internetových stránkách.

6. ročník Mistrovství České republiky v pole sport

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka