3 pravidla, jak se v zimě starat o pleť

V chladném období roku je přirozené chránit si tělo před zimou a mrazem vhodným oblečením. Stejnou pozornost ale vyžaduje i naše pokožka. Jakým kosmetickým přípravkům bychom měli dát v zimě přednost a čeho se vyvarovat?

1. pravidlo: Nebojte se hydratace

„Asi patnáct minut před odchodem do mrazivého ovzduší bychom si měli aplikovat booster, denní krém, můžeme přidat BB krém nebo make-up, záleží, jak je kdo zvyklý. Základem je zvolit výživnější krém, než ten, který používáme v létě. Určitě nic nezkazíme, pokud použijeme hydratační řadu. Mnoho lidí si myslí, že hydratační krémy by se neměly v zimě používat, že by nám mohly „zmrznout“ na obličeji, když vyjdeme ven a je pod nulou. Pokud však používáme kvalitní kosmetiku, je tato obava bezpředmětná. Moderní přípravky, tzv. kosmeceutika, nepracují pouze na povrchu pokožky, ale umožňují aktivním látkám pronikat do jejího nitra a tam působit. Stejně tak v případě, když má někdo aknózní pleť, může s klidným svědomím použít aktivní booster při akné, „vysvětluje kosmetička značky Essenté Petra Kvapilová.

Tajné tipy kosmetičky

Essenté Intenzivní hydratační booster je vysoce koncentrovaný booster s osvěžující gelovou texturou. Jedinečná receptura okamžitě hydratuje i silně vysušenou pleť. Vysoký obsah aktivních látek pokožku zklidňuje a regeneruje, takže dlouhodobě zůstává intenzivně hydratovaná, hebká a svěží. Zároveň zvyšuje pevnost a pružnost pleti a zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí.

Essenté Vyrovnávací hydratační krém poskytuje intenzivní, okamžitou a dlouhodobou hydrataci. Vzhledem k lehké textuře je vhodný pro všechny typy pleti a rychle se vstřebává. Stimuluje buněčnou aktivitu, zvyšuje pevnost a pružnost pokožky a zároveň ji zklidňuje. Obsahuje antioxidanty pro boj s volnými radikály a aktivní látky hydractin, kyselinu hyaluronovou, omega CHS aktivátor, vitamín E.

2. pravidlo: I v zimě myslete na potřeby své pleti

Podle Petry Kvapilové chybuje řada žen v tom, že volí v zimě nesprávné krémy. Například pokud ženy trápí akné, používají krém na akné, ale zapomínají, že pleť je v zimě citlivá, takže si ji celkově vysušují. Když pak zjistí, že ji mají suchou, použijí výživný krém. Jenže akné se tím zhorší, a tak vzniká začarovaný kruh. Řešení je přitom jednoduché: „Stačí používat přípravky, které se dají kombinovat. I z tohoto pohledu považuji za ideální kosmetiku Essenté, která obsahuje široké portfolio produktů, které se dají navzájem kombinovat podle aktuální potřeby, a obsahují látky, které na sebe svými účinky navazují. Proto doporučuji v takovém případě použít na akné booster, lehký krém proti akné a na zbylá místa nanést například krém na kuperózní pleť (se sklonem k začervenání), který je velmi jemný, určený na citlivou pokožku,“ doporučuje Petra Kvapilová, která svými radami přispívá na blog Inspirace.essente.cz. Varuje také před častým střídáním přípravků od různých značek, které způsobí v pokožce „zmatek“ a kýžený efekt se tak nedostaví.

Tip kosmetičky

Essenté Krém redukující začervenání je speciálně vyvinut pro hypersenzitivní pokožku se sklonem k začervenání, zánětu a s viditelně popraskanými žilkami. Přináší okamžitou úlevu od podráždění a zmírňuje zarudnutí pokožky. Zlepšuje žilní mikrocirkulaci, hydratuje a projasňuje pleť. Zároveň zpomaluje proces stárnutí pleti, zmírňuje projevy akné a chrání pleť před nepříznivými vnějšími vlivy.

3. pravidlo: Líné buňky je v zimě potřeba více stimulovat

A se kterými přípravky vhodnými pro zimní období má kosmetička nejlepší zkušenosti? „Určitě bych doporučila krém na kuperózní pleť. Ten je vynikající pro každého, kdo má citlivou pleť. Stejně příznivé účinky má i aktivní liftingový či hydratační booster nebo krém. Mezi účinné látky, které bychom měli hledat na obalech kosmetických výrobků, patří peptidy, enzymy a některé kyseliny. Na zimu bych doporučila vybírat přípravky s D-panthenolem, protože má hydratační, protizánětlivé a zklidňující účinky, regeneruje pokožku a zvyšuje její elasticitu. Obsahuje ho například celá hydratační řada kosmetiky Essenté. Výborný je i vitamín E – přirozený antioxidant, který má UV filtr, a kyselina hyaluronová, která na sebe dokáže vázat vodu, čímž hydratuje pokožku a stimuluje tvorbu kolagenu."

Tip kosmetičky:

Essenté Expres krém proti vráskám obsahuje jedinečnou účinnou látku SNAP-8™ peptide, a to v maximálním doporučeném množství 10 %. Klinická studie u něj prokázala redukci vrásek až o 63 % během 28 dnů pravidelného používání, při aplikaci 2x denně. Poskytuje intenzivní efekt redukce a vyplnění vrásek, a to bez nutnosti aplikace botulotoxinu. Intenzivně a dlouhodobě vyhlazuje mimické vrásky, viditelně vypíná a zpevňuje kontury očního okolí, hydratuje a posiluje pleť.

Fotografie zaslala Martina Kadlecová, Amaze.Media – děkujeme.

3 pravidla, jak se v zimě starat o pleť3 pravidla, jak se v zimě starat o pleť3 pravidla, jak se v zimě starat o pleť3 pravidla, jak se v zimě starat o pleť3 pravidla, jak se v zimě starat o pleť

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka