2. ročník celorepublikových závodů kočárků ve sportovní chůzi

V jeden den, ve stejnou hodinu, na přibližně 25 místech po celé ČZ závody kočárků

V neděli 7. dubna 2013 přesně v 15 hodin odstartují po celé České republice Strolleringové závody. Tento den bude patřit všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří se sejdou na více než 25ti místech po celé Republice, aby změřili síly v netradiční disciplíně - chůzi s kočárkem. Závody pro tento rok získaly záštitu pana primátora hlavního města Prahy.

Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. "Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem a bez nutnosti hlídání a zároveň podpořit slogan - Šťastná máma, šťastné dítě. Jak je známo, právě sport vyplavuje endorfiny – hormony štěstí." vysvětluje Edita Berková zakladatelka programu a občanského sdružení Strollering® - sportovní programy pro maminky s malými dětmi. "Zároveň pravidelné sportovní aktivity maminky probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života, že hýbat se je normální," dodává.

Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na 100 – 150 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každý "rozchod" budou dohlížet rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze. Sudí budou mimo jiné sledovat, aby závodníci v zápalu soutěžení nepřecházeli z chůze do běhu. Zcela záměrně je zde kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce Strolleringu®, oblíbeného sportovního programu pro ženy po šestinedělí.

Každý závodník se předem registruje a uhradí startovné ve výši 30 Kč. Výtěžek ze startovného ze všech závodů po celé republice poputuje na účet vybrané neziskové organizace. Losování, které proběhne v rámci závodů konaných v pražské Stromovce určí, která organizace částku obdrží.

Závodníci se mohou zúčastnit závodu hned ve třech soutěžních kategoriích: maminky, tatínkové, celé rodiny. Pro vítěze jsou připraveny, stejně jako vloni, hodnotné ceny. Součástí závodu je také bohatý doprovodný program určený především pro nejmladší účastníky závodů, naše děti. "Rádi bychom celou akci pojali jako zábavné odpoledne pro celou rodinu. Těšit se můžete i na oblíbené předtančení s kočárky. Vítáni jsou proto úplně všichni - babičky, dědečkové, tetičky, strýčkové, ..." zve nás na závody Edita Berková.

"Vloni se uskutečnil první ročník Závodů kočárků a byl natolik úspěšný, že jsme se rozhodli z této události vytvořit tradici. V březnu 2012 se závodilo na 10ti místech. Letos doufáme, že se ze stávající desítky rozrosteme na minimálně 25 míst po celé ČR," prozrazuje detaily ze zákulisí organizace Edita Berková. "Ze zájmu o Závody kočárků máme všichni ohromnou radost! Je to odměna za naši snahu a zároveň motivace pokračovat v prosazování hodnot Strolleringu® v dalších letech. Veliké díky jde i našim hlavním sponzorům. Jejich podpory si opravdu moc vážíme."

 

Jste akční mateřské nebo fitness centrum a chcete uspořádat závody v místě bydliště? Zaregistrujte se a přidejte se k ostatním akčním maminkám – organizátorům.

 

K dnešnímu dní je přihlášeno 22 míst po celé ČR: Benešov, Brno, Chrudim, Karviná, Klatovy, Kostelec nad Orlicí, Litoměřice, Litvínov, Louny, Měšice, Ostrava, Plzeň, Praha 10, Praha 4 Braník, Praha 7 – Stromovka, Příbram, Rakovník, Teplice, Ústí nad Labem, Velké Přílepy, Vimperk, Vlašim, Zábřeh.

 

Více informací na internetových stránkách.

Fotografie archiv Strollering®, Mgr. Edita Berková – děkujeme.

2. ročník celorepublikových závodů kočárků ve sportovní chůzi2. ročník celorepublikových závodů kočárků ve sportovní chůzi2. ročník celorepublikových závodů kočárků ve sportovní chůzi

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka