2. Mezinárodní fyzioterapeutická konference MFK – Moderní forma komunikace

V dnešní době je bolest zad či svalů brána jako samozřejmá součást života. Většina lidí spolkne prášek nebo nalepí zázračnou náplast a čeká, až bolest odezní. Na den, na týden. A pak se celý proces opakuje znovu. Slova jako fyzioterapie či diagnóza vnímají lidé jako cizí, jako něco, co se jich netýká. Oni přece nejsou nemocní ani vrcholoví sportovci, tak proč by se o takové věci měli zajímat?

Tímto a dalšími mýty je prosycená celá moderní společnost. Bolest není normální a pacientem fyzioterapeuta se může stát úplně každý. Nevěříte? Přijďte se přesvědčit na druhý ročník Mezinárodní konference MFK – Moderní forma komunikace. Akce proběhne 9. června 2013 v prostorách KD Mlejn v pražských Stodůlkách od 14:00. Podtitulem letošního ročníku jsou „Pacienti a terapeuti, společné příběhy“. Pořadatelé akce si kladou za cíl návštěvníky seznámit s moderními formami diagnostiky a terapie pohybového systému. Posláním konference je propojovat svět pacientů a svět terapeutů, bořit zažité stereotypy a hledat společnou cestu skrze individuální přístup.

Pořadatelem akce je MFK Centrum, nestátní zdravotnické zařízení založené PaedDr. Martinou Končalovou, autorkou speciální diagnostické a terapeutické metody MFK. Jedná se o způsob stanovení komplexní diagnózy s pomocí počítačového softwaru, jenž fyzioterapeutům pomáhá zvolit vhodnou léčebnou techniku. Zjednodušeně jde o proces, kdy terapeut na základě vyšetření klienta zadá do systému „chybné“ svaly a počítač následně vyhodnotí centra potíží, která jsou potřeba stimulovat, a to ať už masáží, či jinou zvolenou technikou.

Na konferenci spolupracuje s MFK Centrem Studio Oáza, nezisková organizace, která nabízí kulturní, vzdělávací a umělecké aktivity pro osoby s mentálním postižením. Program bude prokládán jednotlivými vystoupeními, která si handicapovaní umělci Studia Oáza nacvičili v rámci profesionální výuky svých dovedností. Oáze pak poputuje finanční výtěžek z letošní mezinárodní konference.

Na akci se sejdou klienti a fyzioterapeuti z Česka i ze zahraničí a budou společně diskutovat
s širokou veřejností o problematice pohybového systému a vzájemné komunikaci terapeuta s klientem. Během první části programu bude promítáno pět krátkých dokumentů. Jedná se o příběhy lidí z různých prostředí, kteří však mají společný cíl. Nehodlají se smířit se svou bolestí a chtějí žít bohatší život.

Foto: Martina Koncalová, MFK Centrum, děkujeme.

2. Mezinárodní fyzioterapeutická konference MFK – Moderní forma komunikace2. Mezinárodní fyzioterapeutická konference MFK – Moderní forma komunikace2. Mezinárodní fyzioterapeutická konference MFK – Moderní forma komunikace2. Mezinárodní fyzioterapeutická konference MFK – Moderní forma komunikace2. Mezinárodní fyzioterapeutická konference MFK – Moderní forma komunikace

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka