15. ročník  veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR a CYKLOTURISTIKA

14. – 15. 3. 2014

Při 15. ročníku veletrhu cestovního ruchu se mimo nabídek cestovních kanceláří a agentur mohou návštěvníci seznámit s nabídkou dotovaných zájezdů pro seniory, s možnostmi pro cykloturistiku, s nabídkou ubytování v regionu i celé České republice. Představí se tradiční i nově vznikající muzea, zástupci téměř všech krajů České republiky představí turistické zajímavosti ve svých regionech. Lázeňské subjekty a hotely nabídnou wellness pobyty.

Mimo vystavovatelů z celé ČR se představí vystavovatelé z Polska, Slovenska, ze Slovinska a Chorvatska. Slovensko bude mimo jiné reprezentovat salaš Zbojská. Návštěvníci jistě rádi ochutnají speciality z Hané.

Tradičním obohacením veletrhu jsou besedy s cestovateli. Bude jistě zajímavé podělit se o zážitky z cest se známým cestovatelem Rudolfem Švaříčkem, který navštívil Bhútán – himálajské království s tradiční kulturou tibetského budhismu.

Velmi zajímavé bude též povídání pana Petra Horkého, režiséra. Pro svůj film Století Miroslava Zikmunda čerpal z cestovatelova deníku, který tento fenomenální cestovatel a cestopisec psal více než 70. let, a píše dosud. V této besedě se tedy posluchači jistě dozví dosud neuvěřitelné životní příběhy Miroslava Zikmunda, bude také možné shlédnout stejnojmennou výstavu fotografií.

Také pro letošní ročník je pro návštěvníky připravena řada doprovodných akcí. V případě příznivého počasí si budou mít možnost nechat zkontrolovat kolo před jarní sezonou, na pódiu Velkého sálu prostřednictvím projekce někteří vystavovatelé přímo představí své nové nabídky. V sobotu dopoledne budou součástí veletrhu oblíbené Farmářské trhy.

Součástí veletrhu je konference, tentokrát na téma Stezky v krajině. Začíná v pátek 14. března v 10 hodin na Malém sále a přednášky jsou zdarma, přístupné pro veřejnost.

Agentura CzechTourism představí odborné veřejnosti i návštěvníkům projekt Česká republika – Země příběhů.

Hradecká firma Petrof letos oslaví již 150 let od svého vzniku a při této příležitosti otevřela své muzeum. Více se o něm i o vlastní společnosti dozví účastníci také přímo v expozici rodinné firmy Petrof.

Záštitu nad veletrhem převzal hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc, primátor statutárního města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink a Ministerstvo pro místní rozvoj a agentura CzechTourism.



Otevírací doba veletrhu Infotour a cykloturistika 2014 je:

  • v pátek 14. 3. 2014 - od 10 do 18 hod.
  • v sobotu 15. 3. 2014 - od 9 do 17 hod.
15. ročník  veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR a CYKLOTURISTIKA 15. ročník  veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR a CYKLOTURISTIKA

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka